06 травня 2024, понеділок

Кіровоградщина: депутати облради визначилися зі змінами до бюджету

Учора, 2 груднгя, на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансової діяльності та соціально-економічного розвитку, участь в якому брав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, депутати погодили зміни до обласного бюджету на 2014 рік. Про це пише Златопіль із посиланням на прес-службу обласної ради.
Зміни до обласного бюджету на 2014 рік вносяться з метою покращення фінансового забезпечення видатків обласного бюджету, у тому числі забезпечення бюджетними призначеннями видатків на енергоносії та комунальні послуги у зв’язку з підвищенням тарифів.
Пропонується збільшити доходи і видатки обласного бюджету за рахунок субвенцій з державного бюджету та інших місцевих бюджетів на загальну суму 139056,382 тисяч гривень (загальний фонд – 11545,8 тисяч гривень, спеціальний фонд – 127510,582 тисяч гривень) відповідно до постанов Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, а саме:
субвенцій з державного бюджету – на суму 135785,5 тисяч гривень, з них на:
здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання) – на 11446,6 тисяч гривень;
погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, ― на 124239,7 тисяч гривень;
проведення виборів сільських голів ― на 99,2 тисяч гривень;
субвенцій з районних і міських (міст обласного значення) бюджетів ― на суму 3270,882 тисяч гривень.
Зміни до видатків загального фонду обласного бюджету за рахунок перерозподілу видатків та залучення частини вільного залишку коштів, що склався станом на 01 січня 2014 року, пропонуються у сумі 5732,2 тисяч гривень.
Так, видатки по галузі охорона здоров’я збільшаться майже на 4,5 мільйони гривень, які планується спрямувати на придбання медикаментів, оплату за енергоносії та комунальні послуги тощо. Для потреб обласного госпіталю для інвалідів Вітчизняної війни буде придбано новий операційний стіл.
Видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення планується збільшити майже на 3,1 мільйони гривень і спрямувати їх в основному на утримання будинків-інтернатів.
За ініціативою постійних комісій обласної ради додатково виділено 700 тисяч гривень на санаторне оздоровлення ветеранів війни та інвалідів в Знам’янській обласній бальнеологічній лікарні.
Депутати підтримали пропозиції облдержадміністрації щодо розподілу додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів районним та міським бюджетам у сумі 35,8 мільйонів гривень. Дані кошти будуть спрямовані виключно на оплату праці працівників бюджетних установ.
Крім того, депутати обласної ради погодили низку проектів розпоряджень голови обласної державної адміністрації з питань бюджету.
Кіровоградщина: депутати облради визначилися зі змінами до бюджету
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований