27 квітня 2024, субота

У Петрівському районі стартував конкурс соціальних проектів «Майбутнє – спільна справа»

Учора, 30 травня, у  Петрівському районі Кіровоградської області стартував конкурс соціальних проектів «Майбутнє – спільна справа».
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Петрівської РДА.
Сесійна зала Петрівської районної ради зібрала керівників структурних підрозділів РДА та районної ради, сільських та селищних голів територіальних громад району, керівників комунальних підприємств, установ, представників громадських організацій та засобів масової інформації для презентації конкурсних умов районної програми «Майбутнє – спільна справа». В заході взяли участь директор департаменту по зв’язках з громадськістю та розвитку східних регіонів ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Мурашко, менеджер з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зоя Пожарська та перший заступник Жовтоводського міського голови Ірина Олініченко.
Відкрила захід перший заступник голови РДА Тетяна Панета, яка запросила до слова голову Петрівської РДА Сергія Завалія.
Я радий з того, що сьогодні в залі засідань вільних місць немає. Людей, які сюди завітали, привела спільна мета, спільне бажання – зробити наш Петрівський район кращим, комфортнішим для людей. Щиро вдячний ПрАТ «ЦГЗК» за співпрацю минулих років. Щира вдячність за те що сьогодні наша співпраця піднялася на більш високий, якісний рівень – зазначив у своєму виступі Сергій Володимирович.
Далі перед присутніми виступив директор департаменту по зв’язках з громадськістю та розвитку східних регіонів ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Мурашко, який зокрема сказав:
«Сам проект та Угода, яку ми нещодавно підписали, це унікальна подія не тільки для Петрівського району, а й для всієї області. Не кожен район має таку нагоду співпрацювати на паритетних, взаємовигідних умовах з ПрАТ «ЦГЗК». А обов’язкова умова програми «Майбутнє – спільна справа» – фінансова участь громади в реалізації проектів. Це змінить відношення людей, адже вони особисто долучаться до змін на краще – писатимуть проекти, подаватимуть ідеї, та, власне самі реалізовуватимуть ці проекти.»
Начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець детально, з використанням слайдів, розповів про напрямки програми, умови участі в конкурсі, детально зупинився на переліку та  підготовці необхідної документації.
Умови Конкурсу передбачають фінансування мікропроектів загальним обсягом фінансування від 30,0 до 150,0 тис. грн., у тому числі грант ПрАТ «ЦГЗК»  на фінансування 1 проекту – від 15,0 до 75,0 тис. грн.
Джерелами фінансування конкурсу виступають цільова благодійна фінансова допомога ПрАТ «ЦГЗК» в сумі 500 тис. грн., кошти місцевих бюджетів, спонсорів та громади. 
Конкурсний відбір проектів буде проводитись по 4 узагальненим напрямам, в яких буде діяти 8 номінацій, а саме:
Житлово-комунальне господарство:
Затишний двір (облаштування прибудинкових територій, розбивка алей і клумб, встановлення урн, лавочок, огородження, організація освітлення).
Чиста вода (реконструкція та ремонт систем водопостачання, встановлення приладів обліку та очищення води.
Енергозбереження та енергоефективність (заміна віконних прорізів та дверних блоків, ремонт покрівель, реконструкція та ремонт систем теплопостачання, використання відновлюваних джерел енергії).
Освіта
Кращий клас (покращення матеріально-технічної бази класів навчальних закладів шляхом фінансування ремонтів, закупівлі шкільних меблів, комп’ютерної та оргтехніки, обладнання).
Здоровий спосіб життя (будівництво та облаштування дитячих ігрових і спортивних майданчиків, встановлення вуличних тренажерів, придбання обладнання та інвентарю для занять спорту).
Культура
Сучасна бібліотека (проведення ремонтів, встановлення Інтернету, придбання літератури, комп’ютерної та оргтехніки в бібліотечні заклади).
Розвиток аматорського мистецтва (сприяння діяльності аматорських колективів шляхом придбання музичних інструментів, концертних костюмів).
Охорона здоров’я (придбання медичного обладнання, здійснення енергозберігаючих і енергоефективних заходів, покращення матеріально-технічної бази, проведення ремонтів приміщень).
Геннадій Миколайович, також повідомив що всю цю інформацію можна знайти на сайті Петрівської РДА в розділі «Економіка». Окрім того, спеціалісти управління завжди готові надати необхідні роз’яснення та допомогу  в підготовці матеріалів для участі в конкурсі.
На завершення зустрічі голова Петрівської РДА Сергій Завалій та директор департаменту по зв’язках з громадськістю та розвитку східних регіонів ПрАТ «»ЦГЗК» Дмитро Мурашко побажали присутнім успіху в роботі по підготовці до участі в конкурсі проектів програми «Майбутнє спільна справа», а головне успішної їх реалізації в життя.
Прийом документації для участі в конкурсі проектів розпочався 30 травня і завершиться 30 червня 2017 року.
Фото – Петрівська РДА
У Петрівському районі стартував конкурс соціальних проектів «Майбутнє – спільна справа»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований