25 квітня 2024, четвер

ДАБІ в суді домоглася скасування будівництва церкви Свідків Єгови на Кіровоградщині

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення на користь Держархбудінспеції у Кіровоградській області по справі щодо будівництва культової споруди у смт. Завалля. 
Про це інформує Златопіль із посиланням на прес-службу ДАБІ України.
Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції на Кіровоградщині в березні 2016 року було проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності відділом регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Гайворонської РДА.
За результатами контрольно-інспекційних заходів було скасовано дію містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, виданих відділом на будівництво культової будівлі «Зал Царства Свідків Єгови» за адресою: Гайворонський район, смт. Завалля, вул. Чехова, 9». Підставою став факт невідповідності намірів забудови земельної ділянки її цільовому призначенню.
Замовник будівництва, релігійна організація, не погодився з рішенням посадової особи Управління та звернувся до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом про його скасування. За результатами розгляду справи суд виніс рішення на користь позивача.
Держархбудінспеція на Кіровоградщині, впевнена в правомірності власних дій, звернулася до суду вищої інстанції. Відповідно вже до його постанови, апеляційну скаргу про скасування рішення суду першої інстанції задоволено в повному обсязі, визнано законність рішення органу держархбудконтролю та відмовлено замовнику будівництва в задоволенні його позовних вимог.
Ілюстрація – dabi.gov.ua
ДАБІ в суді домоглася скасування будівництва церкви Свідків Єгови на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований