19 квітня 2024, п’ятниця

Бюджетникам Кіровоградщини розповіли про переваги укладення енергосервісних договорів

Сьогодні, 30 червня, у стінах Торгово-промислової палати Держенергоефективності спільно з Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні провели семінар на тему: «ЕСКО та енергоменеджмент – ефективні інструменти термомодернізації бюджетних установ», повідомляє Златопіль.
До участі у заході, окрім представників обласної влади – першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, долучились й радник Голови Держенергоефективності Олексій Корчміт та начальник Управління енергетичного  менеджменту та стандартизації Держенергоефективності Павло Ладецький.
У рамках проведеного семінару експерти розповіли присутнім про переваги укладення енергосервісних договорів для комплексної термомодернізації будівель бюджетних установ, а також особливості впровадження енергоменеджменту у бюджетній сфері.
За інформацією доповідачів, станом на сьогодні в Україні підлягають термомодернізації більше 80 тисяч бюджетних установ, при цьому обсяг потенційного ринку становить 4-8 мільярдів гривень
"Поясню суть енергосервісних договорів на прикладі школи. В середньому подібні заклади витрачають на опалення за рік близько 800 тисяч гривень. Після підписання контракту фірма виконує ряд робіт – утеплення стін, заміна віконних блоків, встановлення необхідного обладнання. У підсумку школа отримає близько 50% економії – сплачуватиме близько 400 тисяч, та поки реалізовуватиметься проект, а це від 3 до 10 років, залишок з 50 зекономлених відсотків розподілятиметься між фірмою інвестором та самим закладом. А після завершення дії договору уся економія лишається школі. Як бачите, жодних фінансових ризиків ви не несете, фірма-інвестор може розраховувати лише на ті кошти які сама для вас зекономить завдяки проведеній роботі з термомодернізації", – розповів присутнім Олексій Корчміт.
Що ж до відбору компанії для підписання таких договорів то за словами спікерів критерієм служитимуть одразу три показники – найменший строк дії енергосервісного договору (чим швидше інвестор зробить роботу і піде тим швидше вся економія лишатимуться вам), найбільша економія, а також найбільший фіксований відсоток який компанія залишатиме вам під час дії договору.
Фото – Златопіль
 

Бюджетникам Кіровоградщини розповіли про переваги укладення енергосервісних договорів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований