05 травня 2024, неділя

Уряд хоче передати Долинській будинки, але не може, бо за них треба платити

Міська рада Долинської, що на Кірвооградщині, опублікувала офіційну відповідь Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на звернення до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з приводу передачі двох багатоповерхових будинків які перебувають на балансі ДП «Дирекція КГЗКОР» у комунальну власність міста.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний сайт міської ради Долинської.
Нагадаємо. міська влада Долинської звернулася до прем'єр міністра України Володимира Гройсмана з проханням посприяти у вирішенні проблеми забезпечення житлом мешканців Долинської, серед яких багато – учасники АТО, шляхом передачі у комунальну власність міста двох багатоквартирних будинків (у стадії незавершеного будівництва) по вулиці Соборності України, 3 та вулиці Жовтнева, 3 в районному центрі. 
У листі-відповіді за підписом Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Мауксима Нефьодова йдеться про те, що Мінекономрозвитку, Фонд держмайна та Кіровоградська ОДА ніби й не проти передати будинки у власність громади, але є дві суттєві проблеми: стан КГЗКОРу та участь іноземців у будівництві цього житла.
У Мінекономрозвитку зазначають. що проблема з передачею житла в недобудовах громаді міста в тому, що будувалося воно на кошти Румунії та Словацької Республіки як учасників будівництва КГЗКОРу, а тому, відповідно до діючих угод між Україною та цими учасниками будівництва, витрати країнам на будівництво житла підлягатимуть компенсації після уведення в експлуатацію першої черги КГЗКОР, тобто – з початку виробничої діяльності.
Крім того, йдеться в листі-відповіді, з 2009 року за рішенням суду на ДП "КГЗКОР" запроваджено процедуру санації у справі про банкрутсво комбінату-довгобуду, тому в профільного Міністерства немає повноважень і впливу на керуючого санацією. Саме керуючий санацією має право розпоряджатися майном боржника. Крім того, Вимогами щодо розроблення плану санації боржника передбачено, що план санації повинен містити, поряд з іншими, такі заходи з відновлення платоспроможності боржника, як передача житлового фонду та соціально-культурних об'єктів до комунальної власності.
У листі зазначається, що Мінекономрозвитку направило до керуючого санацією ДП "КГЗКОР" звернення з проханням розглянути питання передачі двох будинків до власності територіальної громади міста.

Ілюстрація – gokor.com.ua

Уряд хоче передати Долинській будинки, але не може, бо за них треба платити
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований