29 квітня 2024, понеділок

Коли шахтарі Інгульської шахти вийдуть на роботу

ДП "СхідГЗК" отримала днями має отримати спецдозвіл від Держгеонадра на видобуток уранової руди. а, отже в Кропивницькому запрацює Інгульська шахта ДП "СхідГЗК", працівники якої майже два місяці сидять без роботи. 
На своїй сторінці у Facebook лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що шахтарі уже отримали спецдозвіл від Держгеонадр та заявив, що вже з понеділка три тисячі людей вийдуть на роботу.
– За нашим наполяганням Держгеонадра надало дозвіл на видобуток урану Східному гірничого-збагачувальному комплексу у Кропивницькому! – написав політик. –  Я зустрічався із шахтарями минулого тижня і обіцяв їм допомогти. Влада відреагувала на моє звернення. З понеділка 3000 людей підуть на роботу!
Утім, з понеділка, тобто сьогодні, всі три тисячі шахтарів на роботу не вийшли. Як розповів нашому виданню глава профкому працівників Інгульської шахти ДП СхідГЗК Анатолій Кулінка, минулого тижня Держгеонадра спецдозволу двом урановим шахтам Кіровоградщини (Смолінській та Інгульській) не дали – комісія не зібрала кворуму. Попри це, говорить представник шахтарів, є сподівання і певні усні домовленості, що такий дозвіл шахтарі отримають уже цього тижня – комісія в Держгеонадрах збереться 19 липня.
– На сьогодні шахта знаходиться на плановому ремонті і товарну руду не видає. – повідомив Кулінка. – Є всі сподівання, що 19 числа буде підписано документи і надано спецдозвіл і Інгульській і Смолінській шахтам.
Однак, навіть після отримання спецдозволу, розповів представник шахтарів, має пройти ще певний час, щоб Інгульська шахта знову запрацювала – необхідно ще залагодити деякі бюрократичні процедури в Держпраці, тощо.
– Після отримання спецдозволу 19 липня… Не будемо загадувати наперед… "На все про все" необхідну з тиждень. Точно сказати вам не можу – шахта може запрацювати, наприклад, 24 чи 27 липня. – зазначив Кулінка
У разі, якщо 19 липня спецдовзвіл Інгульська шахта не отримає, шахтарі обдумують "запасні варіанти". Страйкувати до Києва вони вже їздили.
Ілюстрація – ДП "СхідГЗК".
Коли шахтарі Інгульської шахти вийдуть на роботу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований