06 травня 2024, понеділок

Чи матиме Кіровоград зимові «літні майданчики»?

Так звані «літні майданчики» на вулиці Дворцовій вже давно є темою для безлічі дискусій, що точаться серед кіровоградців. Найцікавіше, що по обидві сторони барикад люди, котрі «хочуть жити як у Європі», однак розуміють значення цих слів дещо по-різному. 
 
Власники кафе та ресторанів на вищевказаній вулиці апелюють до практики європейських міст, де подібні прибудови перетворились на стаціонарні доповнення закладу та дають змогу відвідувачам насолоджуватись перебуванням в рестораціях у будь яку пору року. Противники ж подібних забудов переконують – подібним майданчикам не місце в історичних частинах міста, тим паче коли тимчасові, «літні», прибудови перетворюються на постійні забудови. Для прикладу приводять ті ж європейські столиці та найбільш цивілізований у даному плані Львів, у котрому по закінченню зимового сезону усі прибудови демонтуються. 
Сьогоднішня акція, ініційована власниками закладів «Мокко» та «Черчіль», зібрала немалу кількість кіровоградських журналістів, котрих, в деяких моментах було чи не більше, ніж самих мітингувальників.
Вимоги у рестораторів доволі прості, однак на їх формулювання довелось витратити більше пів години «розмов по колу». Так от: від міської влади власники закладів вимагають погодити  паспорти на об’єкти вказуючи, що дане право вони мають згідно Наказу Мінрегіонбуду №244 від 21.10.14 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності». Більше того, згідно озвученої на імпровізованому мітингу інформації, спочатку в усному порядку погодив, а потім відмовив у розміщенні в зимову пору року «літніх майданчиків» сам начальник управління архітектури та містобудування Вадим Мездрін. На це присутній на акції член виконкому Сергій Запорожан повідомив, що якщо інформація відповідає дійсності, дії чиновника явно суперечать чинному законодавству та здоровому глузду. 
Окремо варто відзначити наявність на цьому міні-пікетів «кіровоградців», що у більшості своїй виявились працівниками вище вказаних закладів, котрі підтримували вимоги рестораторів та виступали «за» продовження забудови вулиці Дворцової подібними ресторанними прибудовами. Особливо виділялись на цьому фоні декілька чоловіків у камуфляжі, один з яких представився Максимом, військовослужбовцем, що нині проходить службу «в кіровоградському гарнізоні».
Отримати коментар начальника управління архітектури та містобудування Вадима Мездріна нам не вдалось, через відсутність посадовця на робочому місці з причин котрі нам, на нажаль, секретар Вадима Миколайовича до путя пояснити не зуміла.   
Відповіді на наші запитання надав заступник мера Сергій Васильченка, до відання котрого відноситься й питання торгівлі. 
{youtube}v=SlnyDhPVq40{/youtube}
Усі подробиці скандальних відносин з міською владою ресторатори обіцяють повідомити вже у вівторок під час проведення «круглого столу» з представниками влади та журналістами. Ми ж продовжимо слідкувати за перебігом подій навколо даних забудов, та все ж отримати коментарі усіх причетних до конфлікту осіб. 
[widgetkit id=261]
Чи матиме Кіровоград зимові «літні майданчики»?
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований