19 квітня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому ремонт вулиці Романа Шухевича завершили, офіційно не розпочавши

Дати старт ремонтним роботам без укладеного договору з підрядником – не перший досвід Головного управління ЖКГ міськради Кропивницького. Цього разу порушення комунальників "засвітилось" на ремонті дороги по вулиці Романа Шухевича, інформує Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Поточний ремонт на цій вулиці розпочався півтора тижні тому. Про це заявив на минулій щопонеділковій нараді, 17 липня, сам міський голова Андрій Райкович, наголошуючи, що ремонт на цьому об'єкті варто пришвидшити:
"Чому у такі прекрасні дні ми простоюємо? На стратегічному місці біля автовокзалу фрезою вирізали асфальт. Водії скаржаться. Скільки мене можна водити за носа, проводити тендери? У суботу й неділю чому не зробили асфальтування? Кіоски і кафе скоріше будуються. На Короленка досі не почався ремонт",- процитувало міського голову онлайн-видання "РК".
Про проведення ямкового ремонту на цьому об'єкті успішно прозвітувала і прес-служба міської ради, 18 липня. На сайті ради повідомили, що ремонт вулиці Романа Шухевича завершать вже наступного дня, 19 липня.
Прозвітувати про укладений договір на ремонт цієї дороги забули тільки комунальники. У системі "ProZorro" ГУ ЖКГ Кропивницького не оголошувало тендерів на проведення робіт по вулиці Романа Шухевича, не звітувало про укладений договір. Ні проплат, ні викладених даних про договір щодо цього об'єкту немає і на Єдиному веб-порталі використання бюджетних коштів "Edata".
Як вдалось дізнатись "Центру медіарозслідувань "Прозоро", ремонтні роботи по вулиці Романа Шухевича проводило ТОВ "Діск Сервіс", директором якого є Микола Гайдук. У телефонній розмові із журналістами Центру учора, Микола Гайдук уточнив, роботи почали після підписання договору з ГУ ЖКГ. Відкриті торги на проведення робіт по вулиці Романа Шухевича не оголошувались, адже вартість послуги не перевищувала 200 тис грн.
Цікаво, що сьогодні, саме після спілкування журналістів з підрядником, звіт про укладений договір з ТОВ "Діск Сервіс" на проведення поточного ремонту дороги по вулиці Романа Шухевича з'явився у системі "ProZorro". Відповідно до звіту, ГУ ЖКГ уклало договір з ТОВ "Діск Сервіс" вчора, 24 липня, а виконання робіт по вулиці Романа Шухевича мало би розпочатись тільки завтра, 26 липня, і завершитись щонайпізніше до 26 вересня. Загальна сума робіт на цьому об'єкті становить 183,6 тис грн.

Зауважимо, що ТОВ "Діск Сервіс" цьогоріч отримав замовлення на виконання ремонту доріг ще на семи вулицях Кропивницького. Більшість договорів були підписані без аукціонів: поточний ремонт дорожнього покриття по вулиці Євгена Тельнова (184,5 тис грн), вулиці Ушакова (177,2 тис грн), площі Дружби Народів (186,7 тис грн), вулиці Салтикова-Щедріна (187,4 тис грн) та капітальний ремонт внутрішньодворової дороги по вул. Гагаріна, 3а (169,03 тис грн). Інформацію про ще два укладені за результатами аукціонів договори між ГУ ЖКГ міськради Кропивницького та ТОВ "Діск Сервіс" у системі оприлюднили сьогодні "ProZorro": поточний ремонт дороги по пров. Тіннистого (689,1 тис грн) та по вул. Тараса Карпи (від вул. Кавалерійської до вул. Пашутінської, 253,5 тис грн). Окрім того ГУ ЖКГ повідомило про намір укласти договір з ТОВ "Діск Сервіс" на поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Академіка Корольова, де підприємство теж стало переможцем аукціону. Згідно аналітичної системи bipro.prozorro.org, це буде восьмий договір із кропивницьким управлінням ЖКГ із усіх 16, що вже має за час своєї діяльності ТОВ "Діск Сервіс".

Відповідно даних Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, ТОВ "Діск Сервіс" було зареєстроване 16 лютого цього року у Кропивницькому, за адресою вул. Рум'янцева, 11. Кінцевим бенефіціаром і директором ТОВ є Гайдук Микола Миколайович. Додамо, що чоловіка з такими ж ПІБ можна знайти у декларації Гайдук Оксани Сергіївни за 2016 рік, яка працює головним спеціалістом відділу планово-фінансової роботи, бухгалтерського обліку та відомчого контролю ГУ ЖКГ міської ради Кропивницького і є його дружиною. Цікаво, що і Оксана Гайдук і Микола Гайдук, окрім того, що є друзями у Фейсбуці, мають іще й спільного друга – заступника начальника ГУ ЖКГ Кропивницького Юлію Яндович.
Додамо, що послуги з поточного ремонту дорожнього покриття вулиці Романа Шухевича ГУ ЖКГ Кропивницького не були заплановані у річному плані закупівель.  Відповідно до ЗУ "Про публічні закупівлі",  усі закупівлі мають бути сплановані в додатку,  що має бути оприлюднений через систему "Prozorro" у строк 5 календарних днів з дня його затвердження. Звіт про укладені договори оприлюднюється через систему "Prozorro" в строк 1 календарний день з дня його укладення. 
Нагадаємо, що без підписаного договору цьогоріч управління ЖКГ проводило навесні і реконструкцію скверу "Чорнобиль", аби встигнути завершити основні роботи до відзначення річниці катастрофи на Чорнобильській ЧАЕС, чого вимагав Андрій Райкович. Ймовірно, вимога міського голови оперативно використовувати погодні умови для ремонту доріг цього разу теж стала більш вагомим аргументом, аніж вимога Закону України "Про публічні закупівлі".
Ілюстрації – ЦМР "Прозоро"
У Кропивницькому ремонт вулиці Романа Шухевича завершили, офіційно не розпочавши
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований