02 травня 2024, четвер

Як ДП “СхідГЗК” виконує умови Меморандуму про співпрацю з Кіровоградщиною

20 червня 2017 року голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко підписав Меморандум про співпрацю та партнерство між обласною владою та ДП «СхідГЗК» і ДК «Ядерне паливо». План основних заходів, передбачених Меморандумом, складається з шести пунктів, а саме: розробка Державної цільової програми радіаційного і соціального захисту населення області, оцінка сейсмічної дії вибухових робіт, захист навколишнього природного середовища та радіоекологічний моніторинг довкілля, зняття з експлуатації уранових об’єктів, розвиток об’єктів атомно-промислового комплексу, участь у заходах, передбачених місцевими програмами.
ДП «СхідГЗК» поінформував, про заходи, які проведені підприємством за умовами Меморандуму, передає Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської обласної ради.
Для поліпшення якості очистки шахтних вод ДП «СхідГЗК» оголосив відкриті торги на закупівлю обладнання, а саме: вакуумного прес-фільтра типу ПЛ016, стаціонарних рН-метрів промислового типу, поліакрил-аміду для діючої УОШВ. Також із метою поліпшення якості очистки вод Інгулська шахта планує провести автоматизацію процесу фільтрації вартістю 1950 тис. грн. Шахтою закуплені необхідні матеріали для проведення реконструкції технологічних трубопроводів і запірної арматури.
Що стосується пунктів «оцінка сейсмічної дії вибухових робіт, радіоекологічний моніторинг довкілля та захист навколишнього середовища» ДП «СхідГЗК»  вніс до річного плану перелік необхідних заходів. Результати моніторингу, передбаченого цими заходами, за третій квартал буде надано в жовтні 2017 року.
Також у рамках виконання Меморандуму відбулося засідання науково-технічої ради Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, на якому розглянули і схвалили технічне завдання щодо вирішення соціальних, економічних та екологічних наслідків, що матимуть місце після закриття Смоленської шахти.
Нагадаємо, що на пленарному засіданні тринадцятої сесії обласної ради депутати погодили клопотання Інгульської шахти ДП «СхідГЗК» щодо отримання гірничного відводу для продовження розробки Мічурінського родовища уранових руд та щодо отримання гірничого відводу для продовження розробки Східної рудної зони Центрального родовища уранових руд.
Ці рішення були передумовою для підписання Меморандуму та дали новий старт розвитку гірничо-видобувної промисловості в Кіровоградській області.
Фото – Кіровоградська обласна рада
Як ДП “СхідГЗК” виконує умови Меморандуму про співпрацю з Кіровоградщиною
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований