28 березня 2024, четвер

Господарський суд Кіровоградської області відмовив “Росії” в оренді землі

Господарський суд Кіровоградської області 24 липня своїми рішеннями відмовив СТОВ «Росія» у визнанні поновленими договорів оренди трьох земельних ділянок площею 32,26 га, 40,45 га та 70,44 га. Відповідні документи розміщені в єдиному державному реєстрі судових рішень, інформує Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Згідно текстів рішень, в квітні 2007 року між Новоукраїнською районною державною адміністрацією та СТОВ "Росія" було укладено три договори оренди земельних ділянок, відповідно до яких Орендодавець передавав, а Орендар приймав 32,26 га, 40,45 га і 79,44 га ріллі із земель резервного фонду державної власності, розташованих на території Новоукраїнської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області. Строк дії договорів складав 10 років.
Через 9 років, листом від 26.10.2016 року, СТОВ "Росія" повідомила Управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про намір поновити договори оренди ще на 7 років з розміром орендної плати – 8% від нормативної грошової оцінки земель. Однак, у зв’язку з відсутністю у листах витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку та витягу з технічної документації з нормативною грошовою оцінкою земель, підприємству було відмовлено.
Окрім того, за місяць до завершення строку дії договору оренди Держгеокадастром було направлено ще один лист-повідомлення, в якому містилось офіційне заперечення в поновленні договорів оренди на вище вказані ділянки.
Враховуючи вище вказане, Господарський суд у задоволенні позову СТОВ «Росія» щодо поновлення договорів оренди землі відмовив повністю.
Відповідно до даних держреєстру та аналітичної системи YouControl, одноосібним власником СТОВ «Росія» є підприємець, політик, керівник Секретаріату Ліберальної партії України Олег Галенко. Окрім даного сільськогосподарського товариства, бізнесмену належать СТОВ «Кіровоградське», ТОВ «Оріон» та ТОВ «Ресурс ЛТД». Серед власників останньої фірми також значаться Георгій Шумунов, дружина нардепа Валентина Нечипоренка Олена Нечипоренко та Марина Лісовська.
Ілюстрація – ЦМР "Прозоро"
Господарський суд Кіровоградської області відмовив “Росії” в оренді землі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований