28 квітня 2024, неділя

У Кіровограді обговорили дії профспілок “у зв’язку з наступом на права трудящих”

Підвищення мінімальної зарплатні з 1.01.15 року на 3% при прогнозовпному зростанні інфляції понад 13%, скорочення пенсій працюючим пенсіонерам, відміна фінансування санаторно-курортного лікування та підтримки дитячих оздоровчих закладів за рахунок Фонду соцстрахування. Ці та інші проблемні питання підштовхнули профспілковців на проведення зборів з активом задля вибудування планів діяльності на наступний рік.
З певним острахом, за словами голови ФПО Максима Баланенка, населення очікує й двозначних змвн до бюджету:
– зменшення термінів обов’язкового навчання у ЗОШ до 9 років;
– вилучення норм про безоплатність освітніх і медичних послуг;
– вилучення норм, які забороняють скорочення мережі закладів охорони здоров’я і освіти.
Обурює профспілковців й практика підготовки, на рівні держави, соціально важливих рішень поза рамками соціального діалогу. Саме тому всеукраїнські профспілки вирішили провести 23 грудня в Києві всеукраїнську акцію протесту.
Незважаючи на це, місцева співпраця профспілки-міське/обласне керівництво, не викликає особливого занепокоєння. Підтвердив наявність позитивних зрушень й голова ОДА Сергій Кузьменко, що був запрошений на збори.
“Багато дій уряду наразі викликають лише супротив та непорозуміння громади, однак я впевнений, що незважаючи на певні недопрацювання, “шокова терапія” є необхідним “злом”, що може врятувати країну в умовах економічної кризи. Зі свого боку обіцяю налагодити максимальний двосторонній діалог між органами державної влади та проспілковими організації області”, -зазначив Сергій Кузьменко.
У Кіровограді обговорили дії профспілок “у зв’язку з наступом на права трудящих”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований