29 березня 2024, п’ятниця

Укрзалізниця змінить систему закупівель за допомогою британського інституту CIPS, – Євген Кравцов

З наступного року ПАТ «Укрзалізниця» істотно змінюватиме структуру та порядок закупівель і стане держкомпанією з міжнародною сертифікацією постачання та управління поставками. Допомогу в зміні підходів до закупівель та управління поставками для забезпечення її ефективного та сталого розвитку надасть ЕБРР, який залучив Дипломований інститут постачання та управління поставками (CIPS). Про це повідомив керівник товариства Євген Кравцов.
 Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці, інформує Златопіль.
Дипломований інститут постачання та управління поставками (Charted Institute of Procurement and Supply) з Великобританії є найбільшою у світі професійною організацією в сфері закупівель та управління поставками. CIPS є основним органом у світі з акредитації та сертифікації практикуючих працівників у сфері закупівель та функцій організації постачання та управління поставками в установах/організаціях.
ЄБРР залучив Дипломований інститут постачання та управління поставками до проведення у 2018 році порівняльного аналізу і корпоративної сертифікації закупівель та управління поставками в ПАТ «Укрзалізниця».
«Нам вдалося отримати підтримку великої міжнародної фінансової організації  для запуску системного проекту. Укрзалізниця стане державною компанією в Україні, яка пройде сертифікацію та аудит за цією системою», – наголосив Євген Кравцов.
ЄБРР активно співпрацює з Дипломованим інститутом постачання та управління поставками з метою розробки стандартів постачання та управління поставками, придатними для компаній, що працюють у державному секторі або комунальних підприємств у країнах операцій Банку. Цей стандарт називається CIPS Corporate Certification – Primary Award (корпоративна сертифікація CIPS – первинне визнання). Корпоративна сертифікація CIPS розроблена спеціально для державних підприємств за підтримки ЄБРР.
Отримання Укрзалізницею міжнародної сертифікації закупівель та управління поставками є однією з умов надання фінансування ЄБРР за проектом кредитного фінансування у розмірі до 150 мільйонів доларів США на придбання вантажних напіввагонів загального призначення.
CIPS проведе комплексний аналіз процедур закупівель та управління поставками, практик та персоналу компанії, та визначить кроки, які необхідні для підвищення ефективності закупівель та управління поставками на основі міжнародної визнаної практики.
Ефективні процедури постачання та управління поставками сприятимуть прозорості ПАТ «Укрзалізниця», раціональному використанню ресурсів та розвитку конкуренції. Корпоративна сертифікація CIPS – Первинне визнання надасть додаткову можливість ПАТ «Укрзалізниця» в досягненні її довгострокових стратегічних планів та має:
• забезпечити прогресивний шлях до висококваліфікованого управління процесами закупівель та управління поставками на рівні світових стандартів;
• запровадити надійний, етичний підхід до закупівель та управління поставками, що включатиме принципи боротьби з шахрайством та корупцією;
• створити процес планування та закупівель більш ефективний та економічний, у тому числі через оновлення політик та підвищення кваліфікації задіяного персоналу;
• посилити ідентифікацію, управління та зменшення ризиків та підвищити контроль над процесами планування, закупівлі та управління поставками.
 
 

Укрзалізниця змінить систему закупівель за допомогою британського інституту CIPS, – Євген Кравцов
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований