28 березня 2024, четвер

Кіровоград: „Теплоенергетик” використовуватиме і вугілля

Через складнощі з поставками природного газу напередодні опалювального періоду 2014-2015 років, комунальне підприємство „Теплоенергетик” розпочало відновлення мазутного господарства, щоб в часи пікового навантаження заміщувати блакитне паливо мазутом. Однак КП розглянуло можливість залучення й інших альтернативних джерел опалення. Тому напередодні 2015 року після наради у голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка щодо стану справ у Олександрійському буровугільному комплексі, ТОВ „Інтехпроект” запропонував можливість переведення Кіровоградської ТЕЦ на спалювання бурого вугілля. Про це нам повідомили в прес-службі комунального підприємства.
В процесі переговорів сторони дійшли висновку, що через постійне зростання цін на теплову енергію для населення та бюджетних установ, першочерговим завданням теплопостачальників є забезпечення споживачів більш доступним опаленням. Враховуючи існуючий ресурс напрацювання обладнання „Теплоенергетика”, як нормативного, з метою сталого забезпечення населення та установ міста теплом, підприємство вбачає одним з варіантів переходу на альтернативне паливо будівництво нового енергоблоку чи дубль-блоку, який буде працювати на Олександрійському бурому вугіллі.
Будівництво енергоблоку має бути проведене на території ТЕЦ, на базі новітнього та екологічно безпечного обладнання. Щоб реалізувати проект з переходу на вугілля, представники КП „Теплоенергетик” та ТОВ „Інтехпроект” створили робочу групу, яка вже розробляє план заходів з втілення проекту.
Одразу після детального вивчення існуючої ситуації та створення плану заходів, сторони сформують пакет пропозицій щодо реалізації проекту переходу на буре вугілля та направлять його на розгляд Кіровоградській міській раді та Кіровоградській облдержадміністрації.
Кіровоград: „Теплоенергетик” використовуватиме і вугілля
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований