26 квітня 2024, п’ятниця

Кіровоград: депутати міськради визначились із податком на нерухомість

Більш ніж годинне обговорення депутатами міськради відсоткових ставок на сплату податку на нерухомість дало певні результати, пише кореспондент Златополя.
 
Після сесії міської ради обранці кіровоградців вирішили, що для усіх типів нежитлових приміщень внеобхідно встановити ставку оплати за 1 квадратний метр на рівні 0,1% від мінімальної заробітної плати на рік, що складає 12,18 грн.. Дещо меншу ставку, 0,01% від мінімалки рекомендовано встановити лише для нежитлових приміщень: вбиралень, сараїв та подібних дрібних побудов.
Щодо житлових приміщень, то згідно попередніх домовленостей ставка податку на нерухомість для квартир та житлових будинків складатиме 0,5% від мінімальної заробітної плати. Даним податком планується обкладати квартири від 75 та будинки від 150 квадратних метрів. 
Дані рішення будуть передані як рекомендації депкорпусу, начальнику управління економіки Олені Осауленко. Рішення по данному питанню має прийняти депкорпус вже на наступній сесії міськради, що відбудеться 27-го січня.
Кіровоград: депутати міськради визначились із податком на нерухомість
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований