07 травня 2024, вівторок

На Кіровоградщині випускають модульні будиночки для військових

На олександрійському заводі “Віра-Сервіс Інтермаш” налагодили випуск модульних будиночків для блокпостів. Зовні модуль обшитий теплоізоляцією і металом, а всередині нього знаходиться дві кімнати і теплий санвузол, пише “Моя Олександрія“.
 
Будиночок призначений для відпочинку восьми бійців. У ньому є дві електропічки, два кондиціонери, насос, бойлер. Всі агрегати живляться від електрики.
Як зазначає генеральний директор підприємства Михайло Сулятицький, випуск модулів проводиться на замовлення Державної прикордонної служби. Це комерційне замовлення, за нього надходять гроші, хоча й не надто вигідне.
– Оскільки собівартість модулів висока, прибутку фактично немає, – каже Сулятицький. – До того ж, замовлення оформлялося в грудні за цінами грудня, а з тих пір долар значно виріс. Це відбилося на витратних матеріалах: подорожчали кондиціонери, бойлери, сантехніка і так далі.
Згідно з угодою, завод зобов’язався виготовити 12 будиночків. Перші з них вже вирушили на передову. За відгуками військових, олександрійські модулі їм сподобалися більше, ніж європейські чи американські. І тепліше, і надійніше.
Зараз завод розраховує отримати нове замовлення. А в мирний час буде пропонувати такі будиночки будівельним фірмам в якості побутівок для працівників.
На Кіровоградщині випускають модульні будиночки для військових
1 голос[ів]

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований