18 травня 2024, субота

Васильченко: проїзд в Кіровограді може подорожчати, а перевізники зобов’язані возити усіх пільговиків

На сайті Кіровоградської міської ради було оприлюдненно проект рішення виконому міськради, згідно з яким проїзд у громадському транспорті Кіровограда буде підвищенно до 4 гривень, повідомляє кореспондент Златополя.
 
Зокрема у проекті йдеться про те, що вартість проїзду у перевізників «УкрАвтоІнвест», КТ «Автолегіон-Варванскої Ю.В», ПП «ПаритетСервіс», ПП «Автобаз-Кіровоград», ПП «Олікс», ФОП Кобченко В.В, які працюють в режимі маршрутного таксі запропоновано підвищити до 4 грн. Для ФОП Шаповалов А.О., ПАТ «Гайворонське АТП 13538», ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс», що працюють у звичайному режимі руху – 3,50 грн. Для перевізника ФОП Баркар С.М., що обслуговує маршрут № 274 «площа Богдана Хмельницького – сел. Нове» — у розмірі 4,50 грн.
Кореспондент Златополя звернувся за коментарем до заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Васильченка.
«Ситуація зі зростанням тарифів є дуже болючою, у першу чергу для місцевої влади. Але є об’єктивні чинники, такі як підвищення вартості пального, яке з 1 березня з дорожчало з 11-ти гривень до 15-ти гривень. Якщо раніше заправити маршрутку коштувало 500 грн то зараз 750 грн. У зв’язку з цим до міської влади з проханням погодити нові тарифи звернулися перевізники. Якщо міська влада і піде на такий крок, то з урахуванням більш прийнятного тарифу для людей. Усі прийняті тарифи будуть розглянуті на засіданні громадської комісії, після цього вони будуть подані на розгляд антимонопольного комітету, а вже потім виконавчий комітет прийматиме рішення», – зазначив Сергій Васильченко.
Стосовно об’яви у маршрутках про те, що вони не перевозитимуть пільговиків, Сергій Васильченко повідомив, що, згідно чинного порядку субвенцій, перевізник не може відмовляти пільговим пасажирам у перевезеннях. Єдиним нюансом є те, що існуючий принцип перевезення пільговиків буде чинний до червня місяця 2015 року, фактично з липня майже всі пільгові категорії населення, а їх зараз 54, втратять право користуватися безкоштовним проїздом. Уряд ініціював монетизацію пільг, після чого залишиться близько 6 категорій населення, які і надалі будуть їздити за пільговим посвідченнями, усі інші отримуватимуть грошову компенсацію.
Васильченко: проїзд в Кіровограді може подорожчати, а перевізники зобов’язані возити усіх пільговиків
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований