19 травня 2024, неділя

Спростування інформації щодо незаконних дій Кіровоградської митниці Міндоходів

«Загадкове замитнення», про яке написала Дарина Степова на інтернет-порталі «Златопіль», виявилось звичайною інформаційною атакою на митні органи.
 
Так, 27 лютого 2015 року експедитором ПП «Агротехнологія-СТ» було подано до митного оформлення митну декларацію у митному режимі «експорт» товару – «горіхи волоські, без шкаралупи (ядра цілі та половинки) необроблені» в кількості 25 000 кг, що заявлені для переміщення у морському контейнері до Єгипту.
Відповідно до положень статті 320,397 Митного кодексу України та за результатами спрацювання автоматизованої системи аналізу та управління ризиками посадовими особами Кіровоградської митниці Міндоходів були проведені додаткові митні формальності, зокрема ідентифікація товару, контроль за дотриманням прав інтелектуальної власності (узгодження  можливості проведення митного оформлення товару з власником патенту на корисну модель №88121 від 25.02.2014 р. «Упаковка для зберігання і транспортування горіхів волоських» ТОВ «Компанія Еліт Карго»), частковий митний огляд товару, його зважування та цифрове фотографування. 
На виконання вимог п.3 листа Державної фіскальної служби України від 12.12.2014 №15163/7/99-99-13-17, по факту подання до митного оформлення товару – горіхи волоські ПП «Агротехнологія-СТ», Кіровоградською митницею Міндоходів було невідкладно проінформовано ГУ Міндоходів України у Кіровоградській області, з метою проведення комплексу перевірочних заходів по напрямку повноти нарахування та своєчасності сплати податків суб’єктом господарювання – експортером, а також суб’єктами господарювання, фізичними особами по ланцюгу придбання продукції. 
За результатами опрацювання документів, ГУ Міндоходів у Кіровоградській області листом від 02.03.2015 №733/07-04 було проінформовано Кіровоградську митницю Міндоходів, що за результатами вибіркової перевірки окремих фізичних осіб-підприємців, якими горіхи закуповувались у населення встановлено, що зазначені у документах особи насправді не займались вирощуванням горіхів, їх збиранням та здачею, та відповідно не отримували за це грошові кошти. Відповідно до ст.ст. 358, 366 Кримінального кодексу України, матеріали по виявленому факту передано до органів МВС за підслідністю.
 Крім того на адресу Кіровоградської митниці Міндоходів 02.03.2015 надійшов лист від відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Кіровоградській області, яким доведена інформація, що серед документів поданих до митного оформлення ПП «Агротехнологія-СТ» за митною декларацією є такі, що мають ознаки підроблення та фальсифікації (договори, накладні на придбання товару у фізичних осіб та ФОП). 
02 березня 2015 року Кіровоградською митницею Міндоходів було проінформовано підприємство щодо призупинення митного оформлення на строк 10 робочих днів відповідно до вимог  статті 399 Митного кодексу України. Експортер товару  – ПП «АГРОТЕХНОЛОГІЯ-СТ»” не внесений до митного реєстру об’єктів права інтелектуальної власності, як  офіційний  експортер чи імпортер вказаного об’єкта права інтелектуальної власності, що  відповідно до пункту 1 статті 399 МКУ України  вказує на ознаки порушення  прав інтелектуальної власності  та є підставою для призупинення митного оформлення вказаних  товарів.
Враховуючи вищезазначене та положення п.2 ст.491 Митного кодексу України, відповідно до якого офіційні письмові повідомлення правоохоронних органів є підставою для порушення справи про порушення митних правил, відносно керівника ПП «Агротехнологія-СТ» Червоненко Олександра Давидовича 03.03.2015 складено протокол про порушення митних правил, передбачених частиною першою ст. 483 Митного кодексу України, в частині подання митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві відомості.
Кіровоградська митниця ДФС
Спростування інформації щодо незаконних дій Кіровоградської митниці Міндоходів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований