17 травня 2024, п’ятниця

У Кіровограді Кредитний майдан дав останнє попередження і сходив до Кузьменка

Сьогодні, 8 червня, активісти громадської організації «Кредитний майдан» провели черговий пікет на площі Героїв Майдану в обласному центрі. Вимоги у протестувальників не змінилися – прийняття і підписання закону про реструктуризацію валютних кредитів – за це учасники акції навіть молилися, пише кореспондент Златополя. Проте дещо в риториці протестуючих змінилося.
 
Зокрема, цього разу було оголошено «останнє попередження» і розпочато акцію громадянської непокори.
– Не буде ніякого «перфомансу» – розповів один із координаторів «Кредитного майдану» в Кіровограді Сергій Кожухар. – Наші вимоги не змінилися, а діяти ми будемо в рамках закону. Схожі акції сьогодні проходять в багатьох обласних центрах і в деяких дії будуть радикальнішими, про що ви дізнаєтесь зі ЗМІ. Сьогодні тут – не лише представники «Кредитного майдану», а й представники інших організацій.
У оголошеному зверненні до влади, місцевого самоврядування та ЗМІ значиться:
«Маючи на меті захист наших інтересів, захист майбутнього наших дітей і внуків, ми змушені перейти до інших методів боротьби. ГО «КМ» офіційно заявляє про початок масштабної попереджувальної мирної акції непокори, яка має на меті забезпечення привернення уваги влади до проблем простого народу, захист інтересів якого є її конституційним обов’язком… Заявляємо, що ГО «КМ» змушене вдатися до проведення такої акції виключно внаслідок ігнорування владою інтересів народу України».
На мітинг, який, не зважаючи на палюче сонце, тривав більше 2 годин, дійсно, підтримати «колег по нещастю» прийшла голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Людмила Шкурупій, правозахисники, представники «самооборони», пацієнтських організацій, волонтери «Серця матерів Кіровоградщини», інші громадські активісти.
Організатори акції зібрали підписи (145 підписів) під зверненням до голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка і чекали останнього на площі, проте потім, створивши ініціативну групу, рушили до губернатора на прийом самі.  Сергій Анатолійович прийняв відвідувачів, вислухав їхні біди, отримав звернення і зазначив, що облдержадміністрація в принципі, немає впливу на рішення банківських структур, однак проблему він почув і у п’ятницю, під час свого перебування в Києві, спробує донести її на найвищому рівні.
[widgetkit id=567]
Як зауважили представники «Кредитного майдану» від різкого стрибка курсу долара на Кіровоградщині постраждало більше тисячі людей. Зараз уся їхня надія на прийняття парламентом із подальшим підписанням Президентом законопроекту 1558-1 (щодо реструктуризації боргів).
 
У Кіровограді Кредитний майдан дав останнє попередження і сходив до Кузьменка
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований