05 травня 2024, неділя

У Кіровограді засідала Антикризова рада громадських організацій

Учора, 30 червня, у Кіровограді пройшло виїзне засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Українського союзу промисловців і підприємців "Стратегічні пріоритети інвестиційного потенціалу Кіровоградщини", яке відбулося у приміщенні публічного акціонерного товариства «Науково виробниче підприємство «Радій». Участь у його роботі взяв голова Кіровоградскьої обласної ради Олександр Чорноіваненко.
 
Відкрив виїзне засідання Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, який окреслив основну мету проведення виїзного засідання – розглянути хід виконання антикризової програми та розробити стратегічні напрямки реалізації інвестиційного потенціалу Кіровоградщини.
Олександр Чорноіваненко звернувся до учасників засідання:
– Головне завдання влади і бізнесу сьогодні – це зробити життя людей кращим. І кожен із нас повинен знайти своє місце у цьому процесі: як законодавець на рівні Верховної Ради, керівництва держави, так і депутати різних рівнів і громадські організації, які беруть частину відповідальності на себе – наголосив голова обласної ради і закликав присутніх до плідної співпраці в цьому напрямку.
Учасники виїзного засідання обговорили першочергові кроки влади і бізнесу для виходу з кризи, а члени правління підтримали створення в області Громадської антикризової-антикорупційної ради, головна мета якої консолідація зусиль громадянського суспільства та бізнесу в реалізації Антикризової програми спільних дій влади і бізнесу, державних і регіональних програм розвитку.
Після завершення засідання Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко і заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко поспілкувалися з журналістами. Зокрема, Олександр Чорноіваненко відповідаючи на запитання журналістів зазначив, що централізація влади найбільше заважає розвитку регіону, адже коли чиновник із Києва розпоряджається землею на місцях, то просто неможливо шукати інвестора. Місцеві органи влади не мають найголовнішого – права розпоряджатися землею.
Довідково: Антикризова рада громадських організацій України – об'єднання близько 100 всеукраїнських асоціацій промисловців, підприємців, роботодавців, створене кілька місяців тому в найскладніший момент соціально-економічної, політичної кризи в державі. Основна мета – на високому професійному рівні аналізувати найактуальніші проблеми економіки, готувати рекомендації для уряду, втілювати заходи з контролю за виконанням таких рішень, постійно зміцнювати діалог між державою та суспільством, владою та бізнесом. Згодом була ухвалена Антикризова програма спільних дій влади та бізнесу, що дослідила тенденції в економіці, сформулювала серйозні пропозиції в контексті виходу з системної кризи.
 

У Кіровограді засідала Антикризова рада громадських організацій
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований