28 вересня 2024, субота

Кузьменко відвідав завод з виробництва паливних котлів (ФОТО)

Сьогодні, 24 серпня, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко відвідав Кіровоградський завод дозуючих автоматів, де ознайомився з виробництвом паливних котлів, що працюють на пеллетах та відходах з деревини. Про це пише офіційний сайт Кіровоградської ОДА.
Генеральний директор ПАТ «Кіровоградський завод дозуючих автоматів» Євген Ткачов повідомив, що усі виробничі та адміністративні приміщення підприємства вже третій рік поспіль опалюються виключно котлами власного виробництва.
Всього на підприємстві працює п’ять котелень сумарною потужністю 750 кВт. Лише за минулий рік підприємством було використано 170 тонн пеллетів, що, порівняно з газом, дозволило удвічі зменшити витрати на обігрів приміщень. А головне – відтепер взимку у цехах тепло і люди працюють у комфортних умовах.
Опалювальне обладнання заводу дозуючих автоматів на сьогодні користуються неабияким попитом не лише на Кіровоградщині, його також активно замовляють в інших регіонах нашої держави. Тому на підприємстві всерйоз налаштовані збільшити виробництво твердопаливних котлів. Так, якщо у минулому році їх було зроблено 150 одиниць, то у нинішньому році планується виготовити півтори тисячі.
[widgetkit id=706]
Далі Сергій Кузьменко відвідав технічний центр Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії, де також оглянув котельню.
Генеральний директор обласної державної телерадіокомпанії Вадим Мурований повідомив очільнику області, що котельню обладнано новими твердопаливними котлами, що дозволяє опалювати чималу площу – 3,2 тисячі кв. м. Окрім того, саме завдяки переходу підприємства з дороговартісного газу на пеллети, вдалося заощадити значні бюджетні кошти, адже відтепер витрати на опалення тут становлять лише 100 тисяч гривень (проти 350 тисяч гривень). Отже економічний ефект від застосування пеллетних котлів є досить відчутним.
Сергій Кузьменко відзначив, що на сьогодні є чітке бачення того, як область входитиме у новий опалювальний сезон.
– Ми бачимо, що місцеві бюджети не мають можливості платити за дороговартісний газ. Тому чи не єдиним виходом із цієї ситуації у нашому аграрному регіоні є переведення котелень на інші види палива. У нас для цього є усі необхідні умови, зокрема, велика кількість сировини, як то, відходів сільського господарства та деревообробки. Ми також маємо власне підприємство – завод дозуючих автоматів, де виготовляються сучасні паливні котли – від звичайних побутових потужністю у 10 кВт, до великих промислових потужністю у 350 кВт, якими можна ефективно опалювати школи, лікарні, дитячі садочки та інші об’єкти соціальної інфраструктури. Єдине, що нам залишилося зробити, і на цьому я наголосив перед головами райдержадміністрацій, це перейти від слів до практичних справ, – прийняти на місцях відповідні рішення, а далі встановити енергоефективні паливні котли, закупляти альтернативні види палива. Це дозволить заощадити чималі бюджетні кошти, які можна спрямувати на вирішення нагальних проблем людей, – наголосив голова облдержадміністрації.– Тому сьогодні перед керівниками районів та міст області поставлена принципова вимога – активізувати роботу у напрямку енергозбереження, аби до початку нового опалювального сезону у закладах соціальної сфери було встановлено енергозберігаючі котли, – зазначив очільник області.
Всього, за словами голови облдержадміністрації, у майже 50 соціальних закладах області вже встановлені нові котли. Ще десятки таких планується встановити до початку нового опалювального сезону.
– Ми й надалі скорочуватимемо на Кіровоградщині використання вартісного газу та нарощуватимемо обсяги палива альтернативного газу. Це наше пріоритетне завдання, – підкреслив Сергій Кузьменко.
Кузьменко відвідав завод з виробництва паливних котлів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований