28 вересня 2024, субота

Кіровоградщина: землю для учасників АТО віддають іншим

Троє представників Новомиргородської районної громадської організації учасників АТО їздили на прийом до голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка. Про це пише Новомиргород з посиланням на голову організації Олександра Вакуленка, який був одним з візитерів.
 
– Ми досить довго оббиваємо пороги владних кабінетів, – пояснює причини такого вчинку учасників АТО Олександр Петрович. – При райдержадміністрації створена комісія по дотриманню законних прав учасників АТО. Багатьом людям познаходили земельні наділи для ведення особистого селянського господарства. Нам назустріч пішли й представники бізнесу. Наприклад, підприємство «АнгроконтрактН» розірвало угоду на оренду 17,5 гектарів землі біля села Дібрівка з метою надання цього поля солдатам. У Листопадові ТОВ «Трайгон» відмовилося від 45 га. 34 гектари таким же чином знайшли у Костянтинівці. І раптом зʼясосується, що всі ці землі Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області має намір передати третім особам. Зрозуміло, що ми не могли просто промовчати.
Як зазначив Олександр Петрович, ситуація досить дивна і з полем у 85 гектарів поблизу Новомиргорода: на землю вже кілька років виготовляють документи, проте поле не простоює, його весь цей час обробляють.
Візит до Кузьменка підтримали і інші учасники АТО, не лише із Новомиргродського району, волонтери, проте було вирішено їхати до голови Кіровоградської ОДА втрьох.
Під час зустрічі голова ОДА пообіцяв особисто зустрітися з бізнесменом Сергієм Тарасовим, щоб дійти до консенсусу у питаннях надання землі солдатам на полі біля шахти, що дозволить значно зменшити соціальну напругу, помітну в регіоні.  
– Нам міський голова каже, щоб шукали землі по селах, наприклад, у Шпаковому. – говорить Олександр Вакуленко. – Виходить, що в районі скрізь проблеми вирішуються на місцях, і тільки у Новомиргороді кажуть, що хай вам хтось допоможе.
У Новомиргороді, стверджують громадські активісти, проблеми й з наданням матеріальної допомоги солдатам. На початку року заклали у бюджет 150 тисяч гривень на допомогу мешканцям міста. Видали за сім місяців поточного року близько 40 тисяч гривень. 
– Пораненим допомогу виривати доводиться зубами, по-іншому не скажеш. – коментує Олександр Петрович. –  Приходять родичі поранених солдатів – а в них заяву приймати не хочуть, доки не втрутяться депутати. Тому запрошую всіх, хто бажає написати заяву для одержання матеріальної допомоги, скористатися підтримкою нашої організації. Офіс ми орендуємо у райпобуткомбінаті.
 

Кіровоградщина: землю для учасників АТО віддають іншим
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований