29 квітня 2024, понеділок

На Кіровоградщині комунальне підприємство заборгувало більше бюджету власного міста

Комунальне підприємство з Новомиргорода, що на Кіровоградщині, КП "НМІМ" заборгувало майже 9 мільйонів гривень, що практично дорівнює річному бюджетові міста. Про це пише інтрнет-видання Новомиргород
 
Зараз борги КП «НМІМ» – понад 9 мільйонів гривень. Більше трьох мільйонів – борги по заробітній платі та внесках до соціальних фондів. Крім того, підприємство за рішенням Кіровоградського господарчого суду має сплатити більше 6 мільйонів гривень за неправомірне використання надр: КП «НМІМ» без ліцензії добувало воду на Гептурівській та Лікарівській ділянках Новомиргородського родовища. Отримати ліцензію обійшлося б куди дешевше, ніж відшкодувати державі завдані збитки. Спроби підприємства відсудитися тільки збільшують борг, який, до речі, й зараз є не підйомною сумою.
 
 
Судовий збір у Кіровоградському господарчому суді становив більше 36 тисяч гривень. Дніпропетровський апеляційний суд обійшовся б дорожче – за право судитися тут довелося б сплатити майже 80 тисяч гривень… якби представники КП «НМІМ» дотрималися терміну подання апеляційного позову. Та 6 липня вирок щодо шести мільйонів завданих державі видобутком води збитків набрав законної сили. Тож всі спроби змінити ситуацію користі не принесуть, далі має діяти Державна виконавча служба.
Як пише видання, дивним чином на балансі КП "НМІМ" з'явився нещодавно знятий пам'ятник Леніну, який в Новомиргороді намагаються продати. Але навіть "продаж Леніна", схоже, уже не врятує комунальне підприємство. Комунальне підприємство Новомиргородської міської ради банкрутує вже вдруге за останню каденцію мера Новомиргорода Якова Немировського.
 

На Кіровоградщині комунальне підприємство заборгувало більше бюджету власного міста
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований