28 вересня 2024, субота

Промисловці Кіровограда: невідшкодування ПДВ призводить до боргів по зарплаті

7 серпня у Кіровограді під час круглого столу представники Кіровоградського обласного об’єднання роботодавців та Головного управління Державної фіскальної служби в Кіровоградській області обговорювали проблему заборгованості з автоматичного відшкодування ПДВ місцевими підприємствами з держбюджету, пише «Перша Електронна».
Окрім того, спікерами круглого столу був заступник голови ОДА Сергій Коваленко та нардеп Станіслав Березкін.
Роботою фіскальної служби незадоволені директори та представники таких провідних машинобудівних підприємств регіону, як ПАТ «Червона зірка», ПАТ «Гідросила», ПрАТ «Гідросила АПМ», ПрАТ «Торговий дім «Гідросила». 
«Податкова повинна уже сьогодні рухатись в режимі термінового повідомлення своєму керівництву про те, що в Кіровоградській області відбувся круглий стіл, де була гостра розмова. І ця розмова може перерости із відшкодування ПДВ у виплату зарплат», – резюмував Сергій Коваленко.
У свобю чергу Станіслав Березкін свою появу на круглому столі пояснив наступним чином: 
«Сьогодні я тут тому, що у нас в області склалася критична ситуація. Існує декілька факторів неповернення сум ПДВ. Перший – це умисний. Просто умисне доведення компаній до такого стану тими, кому це потрібно. І другий – бездіяльність зі сторони служби, яка сидить за цим столом. Хто дозволив не повертати ПДВ підприємствам? Компанією «Креатив» було зроблено 231 заявку про відшкодування ПДВ, і не повернено кошти по жодній з них. Це катастрофа для підприємств регіону. Я рекомендую написати листа в податкову, прем’єр-міністру, Президенту з приводу цієї проблемної ситуації».
 
 
За інформацією від Кіровоградської обласної організації роботодавців, на запит щодо ситуації з відшкодуваннями їм прийшла відповідь, що по «Червоній зірці» – 19 млн грн відшкодування не отримано ще на момент подачі заявки. зараз ця сума, можливо, вже більша. Трохи менше у підприємств «Гідросили» – 13 млн грн відшкодування.
Підсумовуючи круглий стіл, в.о. начальника ДФС у Кіровоградській області Олег Личман сказав, що зустріч була надважливою і знаковою, тому що співпраця бізнесу і фіскалів є запорукою успішної економіки в державі. Тому інформація ним буде донесена до керівництва ДФС України і прийняті міри по урегулюванню даного питання.
 

Промисловці Кіровограда: невідшкодування ПДВ призводить до боргів по зарплаті
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований