28 вересня 2024, субота

Кіровоград: «Радіївському гуртожитку» вліпили квартплату вчетверо більшу її реальної вартості

Чергова зустріч в Кіровоградській облдержадміністрації ініціативної групи жителів гуртожитку по вул. Героїв Сталінграда, 13 та керівництва ПАТ «НВП “РАДІЙ”» так само вчергове лише відтермінувала вирішення давнього конфлікту учасників зустрічі, пише кореспондент Златополя.
 
Цього разу учора ввечері заступнику голови Кіровоградської ОДА Сергієві Коваленку, котрий виступає тут в ролі такого собі «замирителя», було повідомлено чергові новини. Виявляється, поки триває процес вирішення конфлікту, представники «РАДІЯ» вирішили «піти конем» та встановити у гуртожитку нові тарифи на послуги з утримання гуртожитку та прилеглої території, по простому – квартплати. Згідно запропонованих до ознайомлення жителів розрахунків, жителям запропоновано платити за послуги з прибирання сходових клітин, прибирання прибудинкової території, технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-водопостачання та водовідведення, а також освітлення місць загального користування та підвалів. Все цілком логічно, якби не загальна вартість цих послуг – 6,67 грн. за м2, що для нашого міста є не просто завищенням цін, а відвертою провокацією.  Для прикладу, за подібні послуги жителі будинку №23 по вул.. Академіка Корольова наразі платять 1,50 грн. за м2 , будинку №12 по вул.. Волкова – 1,52 грн. за м2 і т.д.
«З нас просто знущаються, пропонуючи для обговорення подібний тариф», – бідкається активістка гуртожитку, юрист Тетяна Маслюкова. «Свої зауваження та пропозиції ми можемо подати керівництву «РАДІЯ» до 24 серпня, однак і так зрозуміло, що якщо нам пропонують тарифи, що в 4-5 разів перевищують реальні, нормального діалогу у нас не вийде. Така ж ситуація у нас і з рахунками за електроенергію. На весь будинок стоїть один лічильник, показання якого ділять потім на всіх мешканців. Однак які там насправді показання, та й взагалі як можна так підходити до цього питання нам не зрозуміло.»
Висловили жителі гуртожитку занепокоєння й ходом проведення так званих «ремонтних робіт», котрі, за словами активістів, наразі більше схожі на процес створення дірок у стінах будинку. Причому, розказує пані Маслюкова, довбають будівельники без розбору, не зважаючи на те чи проживає хто за стіною чи ні та чи не є стіна конструктивно несучою.
 
 
У підсумку домовились – в четвер, 13 серпня, Сергій Коваленко завітає до гуртожитку, аби на власні очі побачити усі труднощі на котрі скаржаться жителі. У цей же час, з допомогою департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА активісти підготують заперечення, щодо запропонованих ПАТ «НВП «РАДІЙ»» тарифів.
Епопея триває.
 

Кіровоград: «Радіївському гуртожитку» вліпили квартплату вчетверо більшу її реальної вартості
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований