05 травня 2024, неділя

Бюджетний комітет Верховної Ради вирішував як відремонтувати дорогу на Кіровоградщині

Траса Київ – Знайм’янка, що з’єднує обласні центри знаходиться у дуже поганому стані. Яких заходів треба вжити для виправлення цієї ситуації вирішували сьогодні на виїзному засіданні Бюджетного комітету в місті Сміла Черкаської області, повідомляє кореспондент Златополя.
 
– Ви всі бачили якість цього дорожнього покриття і я думаю, що спеціалісти запропонують нам варіанти виходу з цього положення. Ямковий ремонт уже просто немає сенсу робити, бо в даній ситуації це просто марнування державних коштів. Минулого року наш комітет пролобіював виділення коштів на ремонт траси Львів – Івано-Франківськ і зараз це дорога вже європейського рівня. Фірма, яка виграла тендер на будівництво цієї дороги, дає гарантію 10 років, – коментує народний депутат України Олександр Горбунов.
– Буде проста схема ремонту траси: державний бюджет, Укравтодор як замовник і приватний виконавець, згідно прозорого тендера і головне, щоб виконавець був сертифікований по міжнародним нормам. Треба, щоб виконавці давали якісь хоча б мінімальні гарантії, – сказав Олександр Шевченко, член Бюджетного комітету. – Тобто, нинішні погані дороги – це не питання тяжкого транспорту чи температури, це питання неякісної технології закладання доріг і нестача спеціалістів. Перш за все має бути якісна основа дороги, як це робиться у всьому світі.
[widgetkit id=809]
Загальна довжина дороги Київ – Знам’янка близько 280 км., а обійтись капітальний ремонт може у 1,3 – 1,5 млрд. гривень, які можуть виділити вже наступного року. З наразі наявних коштів можуть побудувати 5 км. дороги за новою технологією, щоб показати і перевірити її на практиці.
Після засідання комітет виїхав на проблемну трасу, щоб показати в якому стані знаходиться дорога.
 

Бюджетний комітет Верховної Ради вирішував як відремонтувати дорогу на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований