07 травня 2024, вівторок

Скільки заробляє середньостатистичний кіровоградець

За січень–серпень 2015р. розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників (по підприємствах, установах, організаціях та їхніх відокремлених підрозділах із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) становив 3069 грн., що на 12,4% вище відповідного показника 2014 року. Про це Златополю повідомили у прес-службі ГУ Статистики у Кіровоградській області.
В економіці області залишається значною диференціація рівня оплати праці серед видів економічної діяльності. Найвищий рівень оплати праці спостерігався у працівників підприємств транспорту, складського господарства, фінансової та страхової діяльності, добувної промисловості і розробленні кар’єрів, де заробітна плата працівників перевищила середній показник по області в 1,4–1,6 раза.
 
 
Значно нижчою залишається заробітна плата працівників у поштовій та кур’єрській діяльності, сферах тимчасового розміщування й організації харчування, творчості, мистецтва та розваг, операцій з нерухомим майном, адміністративного та допоміжного обслуговування, функціювання бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури, охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, освіті, оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів, будівництві, сільському господарстві, сфері наукових досліджень та розробок. Співвідношення рівня оплати праці в зазначених видах діяльності до середнього по області становило 53,2%–98,7%.
У січні–серпні 2015р. порівняно з січнем–серпнем 2014р. спостерігалося зменшення реальної заробітної плати найманих працівників на 24,9% (у січні–серпні 2014р. порівняно з січнем–серпнем 2013р. – на 1,6%).
 
Скільки заробляє середньостатистичний кіровоградець
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований