17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині обговорювали енергоефективність

Про стан впровадження в Кіровоградській області політики з енергозбереження та погашення заборгованості із виплати заробітної плати йшлося під час засідання колегії обласної державної адміністрації, участь в якому брав голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. Про це пише офіційний сайт обласної ради.
Директор департаменту інфраструктури та промисловості обласної державної адміністрації Володимир Слінченко відмітив, що одним із найважливіших пріоритетів держави є досягнення енергетичної незалежності. На місцевому рівні реалізація державної політики з енергозбереження здіцснюється відповідно до програми енергоефективності Кіровоградської області на період до 2015 року, затвердженої рішенням обласної ради від 27 липня 2012 року (зі змінами).
Програмою передбачено відшкодуння інвалідам із числа учасників АТО та членам сімей загиблих учасників АТО 30% суми кредиту, наданого на впровадження енергоефективних проектів, за рахунок коштів обласного бюджету у сумі 200 тисяч гривень.
Основними шляхами реалізації політики з енергозбереження є:
проведення модернізації котелень;
встановлення котлів, що працюють на альтернативних видах палива;
заміна вікон на енергозберігаючі;
проведення санації будівель;
скорочення енергоємності виробництва;
популяризація серед населення заходів з енергозбереження.
Володимир Слінченко навів приклади позитивного досвіду впровадження енергоезберігаючих технологій на території області, проте зазначив, що динаміка впровадження об'єктів альтернативної відновлюваної енергетики є досить повільною. В основному резерви більш ефективного впровадження заходів з енергозбереження можуть бути знайдені через залучення коштів міжнародних фондів шляхом участі у відповідних проектах й отриманні грантів.
Члени колегії заслухали інформацію директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олександра Догарова про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати в області. Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати станом на 1 жовтня 2015 року склала 36 мільйонів гривень. Заслухавши доповідь директора департаменту, члени колегії прийняли низку рішень, спрямованих на вжиття невідкладних заходів щодо ліквідації існуючої заборгованості.
На Кіровоградщині обговорювали енергоефективність
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований