18 травня 2024, субота

Боротьба зі стихійною торгівлею на Кіровоградщині наразі неефективна

За 2015 рік працівниками міліції Кіровоградщини проведено 208 відпрацювань та складено 402 адмінпротоколи щодо проведення торгівлі в неустановлених для цього місцях, при чому 86% даних відпрацювань були проведені у Кіровограді. Про це на апаратній нараді в Кіровоградській ОДА повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ НП Кіровоградської області Олександр Лігас. 
 
Нажаль, діяльність правоохоронців гальмується низьким відсотком розглянутих у судах справ. Таких за рік розглянути лише 31, за результатами котрих 17 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 1 особу попереджено а ще 13 справ закрито через незначущість злочину.
Ще однією проблемою для правоохоронців є неможливість вилучення предметів торгівельної діяльності, оскільки збергіати такі продукти просто немає можливості.
Підтримав правоохоронця й начальник управління ветеринарної медицини ОДА Федір Першегуба, котрий зазначив – не зважаючи на обов'язковість превірки усієї продукції, котра реалізується на ринках області, котрих наразі налічується 39, штрафувати незаконних торгівців вони просто не мають права. Загалом на Кіровогадщині функціонує 37 лабораторій, котрі за 11 місяців поточного року провели більше півтора мільйонів аналізів та досліджень продукції, що реалізується на базарах області.
Доповідачі зійшились на думці, що дана проблема є комплексною та потребує координації роботи з міськими владами, в першу чергу Кіровограда, котрий суттєво потерпає від вуличних торгівців. 
Нагадаємо, вартість торгового місця на Центральному ринку, за інформацією його керівництва, наразі знаходиться в межах 7 гривень.
Боротьба зі стихійною торгівлею на Кіровоградщині наразі неефективна
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований