19 травня 2024, неділя

Кіровоград візьме участь у всеукраїнському проекті “Технологічна нація”

У Кіровограді стартує проект "Технологічна нація". Про це пише Depo.Кіровоград з посиланням на прес-службу Кіровоградської міської ради.
В рамках проекту кіровоградці навчатимуться програмуванню. Ініціював проект фонд "BrainBasket". Його керівник Володимир Люлька презентував ідею міському голові Андрію Райковичу та керівникам виконавчих органів міської ради.
Володимир Люлька поінформував, що до реалізації проекту вже підключилися 22 обласні центри. Організатори мають мету: до 2020 року підготувати 100 тисяч нових IT- спеціалістів.
У Кіровограді навчання планується розпочати 1 березня 2016 року.
Для реалізації Програми виділять залу в центральній міській бібліотеці, яку один із партнерів Фонду облаштує десятьма автоматизованими робочими місцями. Навчання проходитиме у форматі blended learning (змішане навчання) для учасників АТО, переселенців та безробітних, що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений он-лайн, та аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі бібліотеки.
Набір слухачів у кількості 15 осіб здійсниться за підтримки Кіровоградської міської організації захисників Вітчизни "Бойове братство", громадської організації "Народна самооборона Кіровограда", районних у Кіровограді рад та Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Термін навчання – три місяці, термін реалізації проекту – три роки. Реєстрація на проект відкрита і доступна за посиланням http://brainbasket.org/technology-nation.
Представники фонду нададуть десять комп’ютерів для навчання, які по завершенні проекту обіцяють передати читальні. Навчання буде безкоштовним. Охочі вчитися повинні знати англійську мову на рівні вище середнього, бути досвідченими користувачами ПК.
Андрій Райкович проект оцінив, і пообіцяв підтримку у його втіленні.
"Це вчасний, надзвичайно потрібний соціальний та інноваційний проект, який ми обов’язково підтримаємо. Вже сьогодні я дам завдання відділу культури, сектору комп’ютерного забезпечення, аби вони як слід підготувались до успішного старту проекту, підготували необхідні документи та матеріально-технічну базу", – сказав він.
Кіровоград візьме участь у всеукраїнському проекті “Технологічна нація”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований