01 жовтня 2024, вівторок

Меру Олександрії загрожує кримінальна відповідальність

Меру Олександрії, що на Кіровоградщині, Степанові Цапюку може загрожувати кримінальна відповідальність за статтею 366(1) Кримінального кодексу України – Декларування недостовірної інформації.
Такий висновок можна зробити після ознайомлення з поданою електронною декларацією Цапюка, де відсутня інформація про бізнес дружини Степана Кириловича – Цапюк Любові Петрівни, повідомляє Златопіль із посиланням на Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Як повідомляє ЦМР  "Прозоро", мер Олександрії не вказав в електронній декларації, що його дружина є засновником приватного науково-виробничого підприємства "Уран". Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Цапюк Любов Петрівна внесла до статутного фонду даного підприємства 358 тисяч гривень, що складає увесь статутний капітал підприємства. Станом на 3.11.2016 підприємство не  перебуває в процесі припинення та з моменту реєстрації в 1993 році не змінювало склад засновників.
За інформацією журналістів з Олександрії, підприємство "Уран", попри гучну назву, займається зовсім не ядерним паливом, а, фактично, є пекарнею, яка постачає хлібобулочні вироби до ряду магазинів Олександрії. Такий вид діяльності приватного підприємства підтверджується і відомостями, вказаними в ЄДР. Керівником і підписантом даного ПП, згідно даних ЄДР, є Цапюк Олександр Григорович, який, за інформацією місцевих журрналістів, є двоюрідним братом міського голови Олександрії.
Цікаво, що про цей бізнес дружини Степан Цапюк забуває не вперше. Як ми уже повідомляли раніше, мер Олександрії не вказав його і в "традиційній" декларації за 2015 рік.
Як випливає з Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, підприємство Цапюків зіштовхувалося із питанням банкрутства. Зокрема, на початку 2011 року, 25 січня, було винесено судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство даного ПП, а другого грудня того ж року – судове рішення про визнання юридичної особи банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Проте вже 22 березня 2012 року в реєстраційні документи ПП відбулося внесення судового рішення про припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи. Ще одне внесення судового рішення про припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи  відображено у Витязі з датою 18 вересня 2012 року.
Нагадаємо, що відповідно до статті 366(1) ККУ, подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Відповідальність за цією статтею настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 мінімальних заробітних плат. 
Фото – з сайту Моя Олександрія
 

Меру Олександрії загрожує кримінальна відповідальність
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований