29 вересня 2024, неділя

Парламент врахував позицію Кіровоградської облради щодо скасування мораторію на екпорт деревини

Комітет з питань промислової політики та підприємництва Верховної Ради України надав відповідь на депутатський запит Романа Тімуша щодо недопустимості скасування мораторію на експорт необробленої деревини.
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської обласної ради. 
Голова Комітету Віктор Галасюк повідомляє, що Верховна Рада України поділяє позицію Кіровоградської обласної ради та, зокрема, депутата щодо порушеного питання і підтримує збереження мораторію на експорт необробленої деревини. Адже за досить нетривалий термін його дії існує позитивна динаміка наслідків його впровадження, про що свідчать офіційні статистичні дані, надані Державною фіскальною службою України. Наведені цифри вказують суттєву вигоду мораторію для української деревообробної, меблевої, паперової промисловості та економіки в цілому.
Крім того,  Віктор Галасюк зазначає, що Парламентом запроваджуються певні ключові кроки, спрямовані в першу чергу на забезпечення прозорості та конкурентності ринку деревини, збалансування інтересів держави, лісгоспів, виробників і кінцевих споживачів, на розширення та посилення дії мораторію тощо. Вже подано низку законопроектів про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів, які мають на меті збереження лісового фонду країни, здійснення заходів запобігання виникненню надзвичайної екологічної ситуації у зв’язку з масовими вирубками та знищенням лісів тощо.
Комітет і надалі буде докладати всіх зусиль щодо відстоювання збереження тимчасової заборони на експорт необробленої деревини.
Ілюстрація – з офіційного сайту Кіровоградської облради
 

Парламент врахував позицію Кіровоградської облради щодо скасування мораторію на екпорт деревини
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований