29 вересня 2024, неділя

Депутати Кіровоградської облради занепокоєні станом виконання програми з протиді ВІЛ-інфекції та СНІДу

Учора, 20 лютого, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики очолюваної Іриною Чемерис.
Депутатами обговорювалися питання, що стосуються галузі охорони здоров'я та соціальної політики. Серед пріоритетних — питання про хід виконання заходів обласних програм, інформує офіційний портал Кіровоградської облради.
Занепокоєння ситуацією, пов'язаною з недостатнім рівнем фінансування обласних програм у галузі охорони здоров’я, було висловлено членами постійної комісії під час обговорення разом із заступником департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Наталією Горбенко та головним лікарем комунального закладу “Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом” Галиною Божок питання “Про стан виконання заходів обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки за 2016 рік”.
Зазначено, що питання стосовно протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров'я і соціального розвитку та предметом міжнародних зобов'язань України у сфері ВІЛ/СНІДу.
Наразі епідемічна ситуація характеризується широким поширенням ВІЛ-інфекції серед представників різних груп населення, насамперед серед осіб, які належать до групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, переважним ураженням осіб працездатного віку, нерівномірним поширенням і зміною основного шляху передачі ВІЛ із парентерального на статевий. Епідемія ВІЛ-інфекції є вагомим чинником негативного впливу на трудоресурсний потенціал України та призводить до негативних соціально-економічних наслідків.
Метою Програми є зниження рівня захворюваності й смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу; надання якісних і доступних послуг із профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, насамперед серед представників груп підвищеного ризику та їх статевих партнерів щодо інфікування ВІЛ; послуг із лікування, медичної допомоги, догляду і підтримки людей, які живуть із ВІЛ, у рамках реформування системи охорони здоров'я.

Для розв'язання проблеми необхідно в рамках реформування системи охорони здоров'я створити систему безперервного надання якісних і доступних послуг із профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, насамперед серед представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, послуг із лікування, догляду і підтримки людей, які живуть із ВІЛ.
З метою усунення недоліків вирішено рекомендувати Кіровоградській обласній державній адміністрації віднайти можливість щодо виділення коштів з обласного бюджету для реалізації заходів Програми протягом 2017 року в повному обсязі.
Фото – Кіровоградська обласна рада
 

Депутати Кіровоградської облради занепокоєні станом виконання програми з протиді ВІЛ-інфекції та СНІДу
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований