15 травня 2024, середа

У Кропивницькому на перепродажі тролейбусів фірма Бахмача хоче заробити у 58 разів більше, ніж витратила на купівлю їх у міста

За інформацією видання 0522.ua з 23-го лютого на вулиці Кропивницього перестали виїздити 15 тролейбусів, які КП «Електротранс» орендував у ТОВ «Гранекс». 
Дану інформацію нашому виданню підтвердив директор комунального підприємства Олександр Луценко, інформує Центр медарозслідувань "Прозоро".
«Починаючи з січня 2017-го ми поступово відмовлялись від використання орендованого транспорту. Останній тролейбус фірми «Гранекс» дійсно днями було знято з роботи на лінії, тож тепер ми використовуємо лише власні машини – 20 новеньких тролейбусів, закуплених наприкінці минулого року, та півтора десятка старих», – розповів Луценко.
Власниками ТОВ «Гранекс», у якого комунальне підприємство орендувало техніку, значаться ПАТ «Кіровоградграніт», 74,5% якого належить кропивницькому оліхаргу Євгену Бахмачу, а 24% – його дружині Наталії, та компанії "FORGROUP MANAGEMENT LIMITED" з пропискою в Лондоні.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2016-го року між КП «Електротранс» та ТОВ «Гранекс» строком на один рік було підписано ряд договорів на оренду 13-и тролейбусів ЗІУ-9 та 2-ох тролейбусів ЛАЗ Е-183. Загальна вартість місячної оренди складала 127,412 тис. грн.. Цікаво, що усі ці тролейбуси, крім двох новеньких ЛАЗів, свого часу за безцінь було придбано у міста. Продажем же техніки займалось ТОВ «ЄТК», яке на той момент безкоштовно орендувало цілісний майновий комплекс тоді ще КП «Кіровограделектротранс».
Наразі ж дані тролейбуси виставила на продаж, сподіваючись непогано заробити на перепродажі колишньої комунальної техніки. Якщо не враховувати 2 тролейбуси ЛАЗ Е-183, про походження яких нам не відомо, загальна вартість потенційного продажу 13-ти одиниць техніки складе 4,65 млн. грн.
Щоб отримати ці 13 тролейбусів у власність, ТОВ «Гранекс», однак, свого часу заплатило значно менші суми. Дев’ять було придбано за ціною приблизно 7,39 тис. грн. за одиницю у 2009 році (загалом тоді було куплено 23 тролейбуси за 170 тисяч). Два тролейбуси, за 3,48 тис грн. кожен, 22 грудня 2008 року придбало ТОВ «ЄТК», власником якого значиться все ті ж Євгеній та Наталія Бахмач, а також ТОВ «Гранекс». Останні два тролейбуси, витративши 6,94 тис. грн., на тому ж аукціоні 2008-го року купило ТОВ «Кіровограденерго», яке на той момент належало Олександру Буяновському (свого часу очолював секретаріат обласної організації партії «Сильна Україна» Сергія Тигипка) та Андрію  Сосновському (у 2014-му став одним із засновників Кіровоградської міської організації політичної партії «Рідне місто»).
Якщо підрахувати витрати, то загалом на покупку тролейбусів, які наразі ТОВ «Гранекс» планує продати за 4,65 млн. грн., свого часу було заплачено місту 80,42 тисячі гривень, що у майже 58 разів менше потенційного заробітку приватної фірми.
Ілюстрація – ЦМР "Прозоро"
 

У Кропивницькому на перепродажі тролейбусів фірма Бахмача хоче заробити у 58 разів більше, ніж витратила на купівлю їх у міста
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований