06 жовтня 2024, неділя

У Кропивницькому техніку місцевого ЖЕО продали на біржі через податкові борги

Кропивницьке ЖЕО № 3 незабаром може позбутися значної частини своєї техніки. За податкові борги ДФС продала на товарній біржі трактор з причіпом і автовишку, які належать комунальному підприємству.
Про це сьогодні, 3 квітня, під час наради з питань ЖКГ розповів начальник головного упраління ЖКГ Віктор Кухаренко, інформує Перша електронна газета.
“Приїхали нові власники і давай забирати нашу техніку. Не показали договорів купівлі-продажу, тільки протокол з торгів, де через товарну біржу вони придбали трактор Т – 40 і причіп до нього та автовишку. Ми дали команду закрити ворота і не віддавати цю техніку поки нам не нададуть офіційні документи”, – розповів він.
Як повідомив Віктор Кухаренко, у 2015 році Кіровський окружний адмінсуд ухвалив рішення щодо податкового стягнення боргу в сумі 984 тис. 398 грн за рахунок майна, яке було у податковій заставі. Це рішення набуло чинності 7 липня 2015 року. ЖЕО № 3 і управління ЖКГ тоді чомусь не подало апеляцію на це ріщення.
За словами головного комунальника міста, нові власники цілком законно можуть забрати техніку і тим самим паралізувати роботу комунального підприємства.
“Ситуація вже відбулася, тому якщо нам принесуть договори купівлі-продажу, звісно, ми не маємо права не виконати рішення суду. Але в подальшому ми повинні застерегтися від таких подій. Ми зараз збираємо інформацію по всих комунальних підприємствах, яка у кого є техніка, чи перебуває вона в заставі виконавчої служби, і зберемо нараду по виведенню цієї техніки із застави. Це техніка територаільної громади, яка повинна працювати і вирішувати проблеми, які стоять перед нами”, – наголосив Віктор Кухаренко у коментарі Першій електронній.
Нагадаємо, з 27 березня свою посаду за власним бажанням покинув керівник ЖЕО №3 Андрій Кур'ян. Він пояснив це бажанням зосередитися на бізнесі.
Ілююстрація – selhoztehnik.com
 

У Кропивницькому техніку місцевого ЖЕО продали на біржі через податкові борги
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований