01 травня 2024, середа

За минулий рік Кіровоградщина витратила на енергозбереження майже 84 мільйони

В контексті обговорення питання підготовки об’єктів до зими, що розглядалося сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації, директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша охарактеризував стан впровадження енергозберігаючих заходів на Кіровоградщині.
Про це пише Златопіль із посиланням на офіційнийи портал Кіровоградської ОДА.
За його словами, задля скорочення використання природного газу протягом 2016 року у бюджетній сфері області реалізовано енергозберігаючі проекти, загальна вартість яких склала майже 84 млн.грн. У нинішньому році на ці цілі залучено вже 13,4 млн.грн. з різних джерел фінансування.
– На 167 об’єктах встановлено котли, що працюють на альтернативних видах палива, з них 33 котли встановлено у 2016 році. На електроопалення протягом 2016 року переведено 770 споживачів, – повідомив директор департаменту.
Він також нагадав, що у травні минулого року укладено Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Кіровоградською облдержадміністрацією.
– На сьогодні механізм закупівлі договорів енергосервісу врегульовано Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації", – повідомив Олександр Корнюша.
За його словами, після проведеної у нинішньому році наради-семінару з питань впровадження заходів з енергозбереження та енергосервісу за участі представників РДА, МВК, ОТГ наразі активізували роботу у цьому напрямку лише Кіровоградський, Світловодський та Новомиргородський райони.
– Укладення енергосервісних договорів дозволяє впровадити комплекс заходів без залучення бюджетних коштів, – наголосив посадовець і додав, що країни ЄС залучають виключно приватні інвестиції на енергоефективні заходи в бюджетній сфері. Така практика вже поширюється й в Україні – укладено 19 договорів. Разом з тим, енергосервісних кампаній, що здатні вкласти власні кошти, в Україні ще дуже мало. До того ж, енергосервіс закуповується на тендерних умовах, що мінімізує корупційні ризики.
За інформацією Олександра Корнюші, на даний час опрацьовується питання щодо впровадження енергосервісних договорів на таких об’єктах обласного підпорядкування, як: Пантаївська школа-інтернат; Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер; Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості; Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевского; Кіровоградський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням.
Ілюстрація – tyachiv-rda.gov.ua
За минулий рік Кіровоградщина витратила на енергозбереження майже 84 мільйони
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований