03 липня 2024, середа

Опалювальний сезон на Кіровоградщині пройшов зі значною кількістю порушень – Держпродспоживслужба

Опалювальний сезон на Кіровоградщині не обійшовся без численних порушень. Про це йдеться в звіті Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за підсумками опалювального сезону, інформує Златопіль.
Відповідно до опублікованих даних, опалювальний сезон розпочався з багатьма аварійними ситуаціями, що призвело до порушень теплового режиму в навчальних і лікувальних закладах області. Найбільше поривів мереж централізованого теплопостачання сталося тоді в обласному центрі та місті Світловодську. Також порушення температурного режиму були через низьку температуру теплоносія на вводі до системи опалення закладів та несвоєчасне підключення котелень та пуск газу. Так, в обласному центрі в перші дні опалювального сезону порушення температурного режиму фіксувались у 18 ДНЗ та 8 навчальних закладах.
Загалом, недотримання температур у приміщеннях закладів було зареєстроване на 9 адміністративних територіях області: у м. Кропивницькому (у 18 ДНЗ, десяти середньоосвітніх навчальних закладах, двох вищих навчальних закладах та п’яти позашкільних закладах), м. Олександрії (в Олександрійському колегіумі, ЗОШ №№17 і № 2), м. Світловодську (в трьох ДНЗ, двох ЗШ), Бобринецькому районі (в 13 ДНЗ – під час канікул у школах, розташованих в одних приміщеннях із ДНЗ), Гайворонському районі (в ЦРЛ та її відділеннях у смт Заваллі та с. Хащуватому), Новгородківському районі (в НВК, ЦРЛ), Новомиргородському районі (в спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів), Знам’янському районі (в двох ДНЗ, двох ЗШ, в ЦРЛ, медичній амбулаторії, обласному протитуберкульозному санаторії), Долинському районі (в двох ДНЗ, одній ЗОШ, ЦРЛ, ЦПМСД).
Спостерігались і постійні порушення температурного режиму у деяких кутових групах санаторного дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 65 «Лукомор’я», дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 43 «Горобинка», дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 52 «Казковий», в учбових класах КЗ «Центр науково-технічної творчості «Каскад» (м. Кропивницький) та Знам’янській ЦРЛ.
Тривалий час порушувався температурний режим у НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» та КЗ «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей № 19 – позашкільний центр Кіровоградської міської ради».
У зв’язку з цим терміново були проінформовані управління (відділи) освіти на місцях та органи місцевої виконавчої влади, місцевого самоврядування про порушення температурних режимів і для вжиття заходів реагування. В деяких закладах при недотриманні температурного режиму, з метою запобігання виникненню епідемії грипу та ГРВІ, поширення захворюваності серед дітей навчальних закладів були запроваджені додаткові канікули.
Вибірковими лабораторно-інструментальними дослідженнями рівнів температур у приміщеннях закладів, проведеними ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України», були підтверджені виявлені порушення, а потім перевірені рівні температур після усунення цих порушень.
Моніторинг дотримання температурного режиму проводився Держпродспоживслужбою області з перших днів жовтня 2016 року та до 15 квітня 2017 року.
У зв’язку з погіршенням погодних умов та зниженням температури атмосферного повітря Головним управлінням Держпродспоживслужби в Кіровоградській області було подовжено проведення моніторингу повітряно-теплового режиму в навчальних і лікувально-профілактичних закладах, закладах соціальної сфери області до 28 квітня 2017 року. Протягом останніх двох тижнів квітня ситуація була напруженою. У більшості районів області опалювальний сезон завершився до 15 квітня, що унеможливило оперативно відреагувати на зниження температури атмосферного повітря та поновити опалення у навчальних та лікувально-профілактичних закладах, закладах соціальної сфери. У зв’язку з цим фіксувались порушення температурного режиму в містах Кропивницькому, Олександрії, Світловодську та шести районах області – Знам’янському, Долинському, Олександрівському, Олександрійському, Онуфріївському, Світловодському. У деяких районах було прийнято рішення про тимчасове припинення навчально-виховного процесу в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.
Хочеться сподіватися, що посадовці та інші відповідальні особи за забезпечення належного температурного режиму зроблять висновки і вживатимуть всіх необхідних заходів, щоб уникнути порушень у наступному опалювальному сезоні.
Ілюстрація – з сайту Держпродспоживслужби
 

Опалювальний сезон на Кіровоградщині пройшов зі значною кількістю порушень – Держпродспоживслужба
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований