02 травня 2024, четвер

Валя Сулименко: “Я не вважаю себе колишньою вихованкою гуртка початкового технічного моделювання”

Ще наче вчора  Валя Сулименко –  шестикласниця міської  СЗШ №14  відвідувала гурток початкового технічного моделювання при  комунальному закладі «Кіровоградський обласний  центр науково-технічної творчості учнівської молоді».
Під керівництвом  Наталії Павлівни Дьоміної  я, тоді ще першокласниця,  знайомилася з елементами художнього конструювання і художнього оформлення виробів, разом із  вихованцями гуртка виготовляла іграшки та сувеніри із різних матеріалів, залежно від їх призначення, – розповідає   дівчинка. – На заняттях нам дозволялося фантазувати,  набувати досвіду власної творчої діяльності, вчитися графічній грамотності, самовдосконалюватися.

Вже два роки Валя  ( на фото – зліва ) вважається колишньою вихованкою гуртка, але під час канікул завжди знаходить вільний  час аби завітати в гості до Наталії Павлівни,  яка  вже 28 років   працює з дітьми в позашкільний час, виховуючи у них потребу у творчій саморелізації та самовдосконаленні,  розвитку просторового й логічного мислення та уяви.
Не стали винятком для Валі і цьогорічні зимові канікули, під час яких  вітала з новорічно – різдвяними святами колишнього керівника гуртка.
З собою взяла кращу подружку й однокласницю – Аліну Мишкіну, яка рік тому перехала з сім’єю до Кропивницького з  окупованої  території Донбасу, де навчалася в Лисичанській школі №12.
Мені дуже подобається  місто, в якому ми  живемо, – зізнається співрозмовниця. –  І школа, в якій навчаюся зараз.  Я завжди любила  щось робити своїми руками, окрім захоплення читанням художніх книжок:  відвідувала гурток писанкарства,  вчилася випалювати та вирізати різні вироби лобзиком.  Мені все цікаво.

На прохання дівчаток Наталія Павлівна доручила їм виготовити ялинку,  зимових оленів з картону та  санчата. Вони із задоволенням взялися за роботу, результати якої і мені,  і  керівнику гуртка сподобалися. А вам?
Анатолій Саржевський  
Фото автора
Валя Сулименко: “Я не вважаю себе колишньою вихованкою гуртка початкового технічного моделювання”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований