07 травня 2024, вівторок

Борис Тарасюк: «Говорити правду – не означає виступати проти коаліції»

Сьогодні Кіровоград відвідав дипломат із сорокарічним стажем, екс-міністр закордонних справ України, народний депутат України. член фракції «Батьківщина» у парламенті Борис Тарасюк, пише кореспондент Златополя.
 
До Кіровограда Борис Іванович прибув як голова ГО «Інститут євроатлантичного співробітництва» – організатора круглого столу, присвяченого взаєминам України і Європейського союзу, що сьогодні проходить у нашому місті на базі Кіровоградської торгово-промислової палати.  Нардеп і громадський діяч знайшов час і на спілкування з журналістами, яке відбувалося  у приміщенні Кіровоградського прес-клубу: йшлося про діяльність фракції «Батьківщина» у парламенті, стосунки з партнерами по коаліції, тарифи, ціни та майбутні вибори.
Як зазначив Борис Іванович, фракція «Батьківщина» – найменша у парламенті – лише 19 чоловік, включно із Надією Савченко, яка незаконно утримується Росією. Незважаючи на свою нечисельність, фракція є активним членом коаліції демократичних сил. Відзначилася фракція і своєю активною законотворчістю: у середньому на одного депутата «Батьківщини» припадає, певно, найбільша кількість законопроектів. 
Торкнувся нардеп питань, які активно обговорюються в країні: зокрема, критику Юлією Тимошенко тарифів на газ, електроенергію та комунальні послуги для населення.
– Говорити правду – не означає виступати проти коаліції. – говорить Борис Іванович. – Треба говорити правду і Президентові і Урядові і Верховній Раді, інакше ми просто не будемо виконувати те завдання, яке перед нами ставить народ. 
 Борис Тарасюк зазначив, що Робоча група парламенту, створена за наполяганням Юлії Тимошенко, підтвердила той факт, що тарифи на комунальні послуги для населення  необґрунтовано завищено і вони мають бути переглянуті. 
– Зокрема, – говорить нардеп. – газ для населення має коштувати не більше 7 тисяч, а, як мінімум, удвічі менше. За нашими розрахунками – це 3505 гривень за тисячу кубометрів. Крім того, завищено вартість електроенергії, опалення. Наша фракція і надалі вимагатиме приведення тарифів у відповідність.
Як зазначив народний депутат від «Батьківщини», у ціні на газ 40% складають безпосередньо доходи «Нафтогазу», іще 30% – рента від видобутку газу. 
– Ми виступаємо за скасування ренти, за зменшення нормативів споживання газу для мешканців, що не встановили газові лічильники – підкреслює Тарасюк. – У нас встановлені норми споживання газу більші, ніж у Якутії.
Крім того, фракція «Батьківщини» у парламенті виступає за індексацію пенсій та зарплат, скасування оподаткування пенсій.
– Індексація зарплат і пенсій – законодавча норма. – підкреслив Тарасюк. – У бюджеті країни вистачить коштів, аби виплачувати пенсіонерам і бюджетникам гідні зарплати та пенсії.
Торкнувся народний обранець і теми виборів. Зокрема, Борис Тарасюк повідомив, що «Батьківщина» подала однією з перших подала законопроект стосовно місцевих виборів за пропорційною системою і відкритими списками. 
Крім того, фракція політичної сили у парламенті докладає усіх зусиль для того, аби   врешті домогтися звільнення Надії Савченко з полону Росії, скасувати позаблоковий статус країни і домогтися вступу України до НАТО:
– Сьогодні мені озвучили цікаву статистику. – поділився Борис Іванович. – На Кіровоградщині близько 45% жителів підтримують вступ країни до НАТО і більше 65% – за вступ країни до ЄС. Гадаю, якщо б було ініційовано референдум про вступ до НАТО, як того домагалася «Батьківщина», ця цифра була б вищою. У Києві, наприклад, показники підтримки НАТО і ЄС сягають 70%.
 

Борис Тарасюк: «Говорити правду – не означає виступати проти коаліції»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований