30 квітня 2024, вівторок

Лідер «Правого сектору» Кіровоградщини: Будуємо не з нуля, а по-новому

Завтра, 9 червня, у Кіровограді свою першу прес-конференцію дасть лідер обласної організації «Правого сектору» Олександр Золотарьов.  Серед тем, які обговорюватимуться  завтра – створення осередків політичної партії «Правий сектор», резервного батальйону ДУК в Кіровоградській області та інші. Однак сам факт того, що в Кіровограді з’явився «Правий сектор» як політична сила і військово- політичний рух, уже став, напевно, однією з ключових новин регіону. Кореспондентові Златополя  вдалося поспілкуватися із лідером обласної організації ПС Олександром Золотарьовим (на фото зверху) та відповідальним за створення запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу Пилипом Тараном (на фото нижче праворуч) напередодні їхньої першої прес-конференції – сьогодні, 8 червня.
 
– Олександре Григоровичу, для широкого загалу Кіровоградщини ви людина досить нова. Що привело вас до нас, кілька слів про себе?
– Я родом із Черкас,  – говорить Олександр Золотарьов. – давно підтримую патріотичні організації («УНСО», «Патріот – захисник Батьківщини» ), брав активну участь у Помаранчевій революції 2004 року, Революції Гідності. З моєї подачі ГО «Спільна справа» зробила першу забастовку перевізників. Під час Революції Гідності ми увійшли до складу «Правого сектору». Потім, на виборах, я був помічником голови  Центрального виконкому, був куратором п’яти центральних областей, у тому числі і Кіровоградської, по лінії виконкому. Паралельно займався   волонтерською роботою: їздив на передову, возив різні потрібні речі, автомобілі, виконував завдання керівництва ПС. 
Коли постало питання про оцінку роботи Кіровоградської обласної організації, Центральний провід «Правого сектору» направив мене сюди з перевіркою. За її результатами та перевірки нашої служби безпеки, контрольно-ревізійної комісії, звіту Центрального виконкому було прийнято рішення надати іще один місяць, скажімо так,  випробувальний, для обласної організації, щоб вони все таки спробували показати якусь роботу, але вони вирішили, що їм зручніше буде під іншим прапором…
– Ви маєте на увазі пана Святокума?
– Так… Вони вирішили перейти в іншу політичну силу, хоча за результатами перевірки і доповіді служби безпеки, навіть якщо б вони не перейшли, то були б відсторонені від керування організацією і мова б ішла навіть про виключення з партії. 
   Як розповіли представники ПС, до військово-політичного руху «Правий сектор» входять три сегменти: військовий, політичний і громадський.
– У першу чергу, він є військовим. – зазначив Пилип Таран. – Він є націозахисним як від зовнішнього ворога, так і від ворога внутрішнього. Уже потім це рух політичний і громадський – завдяки цим от двом сегментам (волонтерство, наприклад), забезпечуються військові підрозділи ДУК, які вже й ведуть націозахисну боротьбу.
– Військово-політичний рух, – доповнює Олександр Золотарьов, – складається із таких частин як політична партія, Добровольчий Український Корпус «Правий сектор», громадська організація «Правий сектор» та більше 50  громадських організацій по всій Україні.
– Олександре Григоровичу, виходить, ви очолюєте і політичний і громадський і військовий напрямки «ПС» на Кіровоградщині?
– Я – керівник Кіровоградської обласної організації політичної партії «Правий сектор». Пилип Дмитрович очолює  військово-патріотичний напрямок, відповідає за функціонування ДУК на Кіровоградщині. Зараз моя задача – політичний напрямок. 
– Але повна курація буде між організаціями: між ДУКом і політичною партією. – додає Пилип Таран. –  Ми будемо робити спільні заходи. Буде повна координація діяльності.  На даний момент головним і Кіровоградській області буде Олександр.
– Наскільки я розумію, структури «Правого сектора» в Кіровограді і області не існує, адже попереднє керівництво перейшло під знамена іншої партії і виходить, що організацію ви створюєте «з нуля»….
– Скажімо так: у місті Кіровоград є певна кількість патріотично налаштованих людей, які створюють уже ініціативну групу… Крім того, я прості члени «Правого сектору», які не підтримують думку про перехід в іншу політичну силу. З ними також ведеться робота – ми будемо залучати їх до співпраці. Усі нечисленні добрі справи, скажімо так, не повинні бути забуті. – коментує Олександр Золотарьов.
– М’яко кажучи, – доповнює Пилип Таран, – тут буде відновлюватися робота «Правого сектору». 
– Практично – по новому. – підтверджує Олександр Григорович.  – Не  «з нуля, але по-новому».  Тут були люди, які вели активну роботу, волонтерську діяльність: їх ніхто не буде виключати, будемо співпрацювати.
– Взагалі, така форма як «член «Правого сектору» чи існує вона? Ті, що були її членами, хто вони були?
– Членами громадської організації. – говорить Олександр Золотарьов. –  Ми готові залучати до роботи в політичній силі членів громадських організацій, які себе позитивно проявили. Мало того, Військово-політичний рух «Правий сектор» відкритий до об’єднання з усіма «майданівськими» громадсько-політичними організаціями, з воїнами АТО та волонтерами, а під час виборів – двері відкриті в партію, а ті патріотично налаштовані люди, які не захочуть стати під прапор ПС, а залишаться в інших політичних силах, будуть долучатися до співпраці в політичній площині: допомога фронту, відстоювання інтересів простих громадян тощо.
– Ви збираєтесь іти на місцеві вибори?
– Так. Зараз ми шукаємо людей, які користуються підтримкою населення, які є незаплямованими, чесними, порядними людьми, яких підтримує громада; які працюють на те, щоб Україна була незалежною процвітаючою державою, які роблять усе, для того, щоб ми вистояли в цій боротьбі з Російською імперією.  
– Я так розумію, що завтра, під час прес-конференції буде заявлено про те, що в Кіровограді буде створюватися підрозділ Добровольчого Українського корпусу…
 – Спочатку буде створено ініціативну групу запасного батальйону ДУК в області. – зазначає Пилип Дмитрович. – Батальйон треба створювати з кількості людей: тоді він буде називатися батальйоном. Для початку буде ініціативна група, яка переросте в роту, а вже в подальшому, можливо, і батальйон…
– Якою буде його організаційно-правова форма?
– Він буде як і всі батальйони «Правого сектору». – говорить Пилип Таран. – Ви прекрасно знаєте, що нас не хочуть легалізовувати…
– Зараз – доповнює Олександр Золотарьов, – питання в тому, що Дмитро Анатолійович Ярош вніс до Верховної Ради законопроект про легалізацію Добровольчого Українського Корпусу. Там розписано на основі естонської моделі резервних військ, враховано швейцарський досвід…Зараз ми запрошуємо усі демократичні, патріотичні, націоналістичні сили доєднатися до цього проекту, прочитати його, висловити свої пропозиції, поради, тому що це (ДУК – ред..)буде не політична структура, а структура, яка за потреби буде допомагати і армії і службі безпеки і рятувальникам. Усі правовим структурам. Там заплановано починати проводити підготовку з юнацького віку… Всі найкращі напрацювання країн НАТО втілені в цьому законопроекті. Ця структура  підпорядковуватися конкретно Головнокомандуючому або начальнику штабу. 
– Повернемось до завтрашньої прес-конференції. Олександре Григоровичу, як Вас призначили на цю посаду, адже на Кіровоградщині не було ніякої парткоференції, нічого подібного?
– Варто розуміти, – говорить лідер ПС Кіровоградщини, – що у нас не демократична партія. Було прийнято рішення проводу про моє призначення.  Мене просто поставили до відома, а я, як солдат партії, повинен виконати цю складну, але почесну роботу.
– У вас є певні знання з приводу ситуації на Кіровоградщині. Як швидко ви зможете створити розгалужену систему партійних осередків ПС на Кіровоградщині?
 – Ми, звісно, плануємо зробити це в найкоротші терміни, – говорить Олександр Золотарьов, – але ж потрібно пам’ятати, що у нас партія молода, будується «на колесах». Для побудови більш-менш нормальної партійної мережі потрібно від двох і більше років. Нам же практично тільки рік. Пів року ми набирали людей, а останні півроку «чистимо ряди», тому що дуже багато людей випадкових потрапило, скажімо так, з різними, нехорошими життєвими історіями. Тобто, процес створення партії ще йде. Ми не ставимо за мету створити партійну організацію за будь-яку ціну – у нас мета створити дієву організацію. Нехай у ній буде менше членів, але це будуть достойні люди, які не будуть паплюжити наше ім’я і не будуть на крові наших побратимів робити свої якісь недостойні українця справи.
– Багато чого у плані швидкості побудови організації залежить від людей, від громадян. – додає Пилип Таран. – Ми б могли уже за місяць-два якісь свої підрозділи на місцях розбудувати, але чи громадяни, грубо кажучи, будуть «за». Все залежить від рівня їхньої патріотичної налаштованості. Звісно, якщо будемо нормально працювати, по 27 годин у добу, то буде все добре…
– Олександре Григоровичу, Ви сказали про «зайвих» людей. Можна стверджувати, що попереднє керівництво ПС на Кіровоградщині було «зайвими людьми»?
– Що стосується керівника організації, – коментує новий лідер ПС Кіровоградщини. – до нього найменше питань в плані його роботи, але біля нього було дуже багато «суперечливих особистостей», тому відповідальність із нього, як із голови організації все ж таки не знімається – він як голова організації мав би бути більш перебірливим у кадровому питанні. І, знову-таки, результат роботи організації лишається «за сімома замками» для громадськості. Це показник.
– За який кошт фінансуватиметься ПС на Кіровоградщині?
– Наша організація, – пояснює Золотарьов, – живе за рахунок волонтерських внесків, за рахунок небайдужих людей. Я, наприклад, один із «олігархів», який підтримує Правий сектор.
– Якщо загадувати наперед, які задачі ставите собі після виборів?
– «Правий сектор» – говорить його лідер на Кіровоградщині – це частина, сектор кола, кола українських громадян.  ПС ставить на меті забезпечення справедливості для своїх членів та народу вцілому. Громадяни до нас ідуть, бо шукають допомоги у відстоюванні справедливості. В першу чергу, ми сила, яка захищає. У наших рядах є безліч освічених і досвідчених людей, які знають і вміють вирішувати проблеми місцевого самоврядування. Свого часу я займався проблемами Києва, будучи головою Дарницького районного відділення ГО «Патріот – захисник Батьківщини». Скажімо так: є бачення того, що потрібно міняти в місті. Ми нее з тих, хто ставить вибори за мету і активізується перед ними, а поті затихає. Ми працюємо постійно.
Лідер «Правого сектору» Кіровоградщини: Будуємо не з нуля, а по-новому
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований