17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині може завалитися дев’ятиповерховий гуртожиток

В райцентрі Мала Виска, що на Кіровоградщині, може перетворитися на руїни приміщення дев'ятиповерхового гурьожитка місцевого профтехучилища. Принаймні, про це говориться в листі директора ПТУ Олега Терези, що має редакція сайту.
 
"Вже п"ятнадцятий рік в нашому невеличкому містечку височіє споруда аварійного гуртожитка, що несе загрозу життю та здоров'ю жителів, – говориться в листі.- Гуртожиток розрахований на 608 місць, був прийнятий в експлуатацію у 1987 році, і розташований поряд з навчальним корпусом профтехучилища, такою ж дев'ятиповерхівкою-близнюком, де зараз гуртожиток Новокосянтинівської шахти і ніби "нависає" над кількома магазинами, являючи для них небезпеку".
За висновком експертів, споруда  має четвертий клас аварійності і потребує серйозного ремонту. Якщо цього не зробити найближчим часом,  фахівці не дають ніяких гарантій безпеки. 
Адміністрація ПТУ розробила проектно-кошторисну документацію на суму 900 тис. грн по виведенню споруди з аварійного стану, але, за словами директора навчального закладу О.Терези, звернення в різні владні інстанції результату не дали. 
 
 
Між тим ремонт гуртожитка дозволив би не тільки убезпечити його від можливої аварії, а й вирішити цілий ряд проблем, серед яких забезпечення житлом учнів профтехучилища, молодих спеціалістів, що приїжджають у район на роботу, а також переселенців зі східних областей України, для яких на сьогодні в Малій Висці житла не знаходять.
На Кіровоградщині може завалитися дев’ятиповерховий гуртожиток
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований