06 жовтня 2024, неділя

У Світловодську вимагали звільнення керівництва поліції та розслідування вбивства правозахисника

Вчора, 20 квітня, у місті Світловодську, що на Кіровоградщині, відбулося пікетування відділу Головного управління поліції з вимогою негайного звільнення його керівника Андрія Гулого і судмедексперта Володимира Максюти, а також проведення адекватного слідства у справі вбивства правозахисника Віталія Васильовича Куцевича. Акцію зініціювали депутати Кіровоградської обласної та Світловодської міської рад від ВО «Свобода» спільно з представниками громадськості. Також до пікетування долучилися депутати міськради Світловодська від інших фракцій та всі небайдужі мешканці міста. Про це Златополю повідомили у прес-службі Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода».
Нагадаємо, Віталій Куцевич, який впродовж багатьох років захищав інтереси громади Світловодська, був убитий у власній квартирі в ніч з 15 на 16 квітня 2016 року.
За інформацією активістів «Свободи», незважаючи на видимі сліди жорстокого побиття на обличчі та тілі покійного, місцевий судмедексперт зробив висновок, що В. Куцевич помер внаслідок серцевого нападу. 18 квітня під тиском громадськості було відкрите кримінальне впровадження за ст.. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Як відомо, повторна судмедекспертиза, проведена в обласному центрі, дала змогу переконатися в тому, що серцевий напад у правозахисника дійсно був, але він був спровокований численними травмами.
«Громада обурена тим, що поліція, яка за елементарною логікою повинна була моментально зреагувати на насильницьку смерть Віталія Куцевича з огляду на те, що він допомагав викрити і притягнути до відповідальності злочинців та негідників, намагається приховати злочин. До нас вийшов очільник поліції, який розповідав байки про те, що їм, буцім, ніхто не сказав, що то було вбивство і тому у правоохоронних органів не було підстав вважати, що Віталій Куцевич помер насильницькою смертю. Прості люди, навіть без медичної освіти, розуміють, що при падінні від серцевого нападу просто неможливо отримати такі травми! Водночас, поліція не хоче бути відкритою та працювати на захист громади. Вважаємо, що таким працівникам не місце у правоохоронних органах!» – прокоментував Резолюцію, ухвалену громадою в ході пікетування відділу поліції депутат Кіровоградської обласної ради, керівник осередку ВО «Свобода» в місті Світловодську Руслан Степура.
Після пікетування громада Світловодська провела Віталія Васильовича Куцевича в останню путь. Активісти наполягають, що розслідування вбивства буде під жорстким контролем, і вони зроблять усе, щоб вбивці відомого юриста і гідного чоловіка були покарані.
 

У Світловодську вимагали звільнення керівництва поліції та розслідування вбивства правозахисника
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований