20 квітня 2024, субота

У Кіровограді проводять обшуки в приміщеннях Держсанепідемслужби (ФОТО)

У приміщеннях ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» зараз проходять обшуки. Про це повідомляє кореспондент Златополя з місця події.
Як повідомляється, двері до закладу міцно зачинені. За деврима тривають слідчі дії.
Імовірно, слідчі дії пов'язані з затриманням на хабарі головного санітарного лікаря України Святослава Протас. Як повідомляє Українська правда, обшуки тривають ще у 19 головних санітарних лікарів областей. За словами міністра МВС Арсена Авакова, група чиновників, на чолі з Протасом, розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані. Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіцією і НАБУ. 
Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він діяв цинічно – попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правило і «обов'язки» – і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один (!) Сказав – НІ. – написав Аваков у Фейсбук.
Оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів .
Нагадаємо, Протас деякий час був головним санітарним лікарем Кіровоградщини.
 

 

У Кіровограді проводять обшуки в приміщеннях Держсанепідемслужби (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований