19 травня 2024, неділя

Поліція Кіровоградщини закликає громадян не порушувати правила пожежної безпеки

З метою попередження виникнення пожеж у лісових масивах, торфовищах і сільгоспугіддях поліцейські спільно з рятувальниками та працівниками лісових господарств проводять відповідні рейди, аби нагадати громадянам, до чого може призвести необачна поведінка з вогнем у пожежонебезпечний період. Про це повідомляють у прес-службі ГУНП в області.
Спалювання залишків рослинності, сухостою, сміття чи побутових решток становить не лише загрозу виникнення масштабних пожеж і, як наслідок, завдання шкоди навколишньому середовищу, але й травмування чи загибелі людей. Правоохоронці радять жителям області дотримуватися правил пожежної безпеки, оскільки за їх порушення законом передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.
До 5 років обмеження чи позбавлення волі (ст. 245 Кримінального кодексу України) карається знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні вогнем. У випадку, якщо такі дії ще й спричинили загибель людей чи масову загибель тварин, термін ув’язнення сягне від 5 до 10 років.
Статтею 77 КУпАП за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладення штрафу на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За самовільне випалювання рослинності або її залишків громадянам та посадовим особам, згідно зі статтею 77-1 КУпАП, доведеться сплатити різного розміру штраф.
Поліція Кіровоградщини закликає громадян не порушувати правила пожежної безпеки
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований