26 квітня 2024, п’ятниця

Кіровоградщина: археологами знайдено руїни храму трипільської культури віком 6 тисяч років

На території Кіровоградської області були знайдені руїни величезного древнього храму із людиноподібними фігурками та залишками тварин, яких принесли у жертву. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на ТСН.
Храм знайшла група британських та українських археологів,його площа складала 60 на 20 метрів. Це була двоповерхова споруда, зроблена із дерева та глини, із внутрішнім двором та портиками по периметру. Всередині споруди було виявлено вісім глиняних плит, на одній із яких знаходилося безліч обгорілих кісток ягнят. Підлога і стіни всіх п’яти приміщень другого поверху були пофарбовані у червоний колір.
На першому поверсі дослідники виявили сім додаткових платформ і внутрішній двір, всипаний кістками тварин і фрагментами кераміки. Храм був виявлений під час розкопок доісторичного поселення поблизу від села Небелівка Новоархангельського району. Вчені встановили, що знахідка хронологічно відноситься до трипільської культури мідного віку (5500-2750 роки до нашої ери). Вік храму складає близько 6 тисяч років.
 
Кіровоградщина: археологами знайдено руїни храму трипільської культури віком 6 тисяч років
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований