05 жовтня 2024, субота

Генпрокуратура спробувала «наїхати» на НАБУ

Сьогодні, 5 серпня, до будівлі Національного антикорупційного бюро, що по вул. В. Сурикова, 3,  у Києві, прибула слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури України з наміром провести обшук. Про це по стало відомо з повідомлення на офіційній сторінці Національного антикорупційного бюро України в мережі Facebook. Групу очолював начальник управління ГПУ з розслідування кримінальних проваджень у сферах державної служби та власності Дмитро Сус. На підтвердження законності своїх дій співробітники ГПУ пред'явили ухвалу суду. В якості підстави для обшуку в ухвалі було вказано розслідування кримінального провадження від 22.04.2016 р. за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів одного з кримінальних проваджень, яке розслідує Бюро.

Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку, рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності.

«Показово, що дане провадження було розпочато у квітні, одразу після того, як НАБУ ініціювало активне обговорення у публічній площині питання про надання Бюро прав для автономного прослуховування. Три місяці справа «пролежала на полиці», і тепер, коли відповідний законопроект підготовлено, погоджено та винесено на розгляд Верховної Ради, слідчі прийшли до Національного бюро з обшуком. І ще один цікавий момент – стаття, за якою кваліфіковане дане кримінальне провадження, не відноситься до компетенції підрозділу, очолюваного паном Сусом», – зауважив Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Майже одразу ситуацію прокоментував й журналіст, нардеп Сергій Лещенко.

«То, чего следовало ожидать. Начало войны между двумя правоохранительными органами. Ответка за дела НАБУ против Онищенко, братьев Крючковых, Мартыненко, Пашинского и других деятелей из высших эшелонов власти.

Проводить обыски в НАБУ приехал лично одиозный следователь Генпрокуратуры Сус из департамента Кононенко-Грановского (тот, который ночью вручал подозрение Віталій Касько под театром украинской драмы).

Если вы помните, сразу после прихода на должность генпрокурора Луценко утверждал, что департамента Кононенко-Грановского больше не существует. Еще и как существует! Просто страну в погоне за бессмысленным и беспощадный обогащением в очередной раз попытались обмануть.»

Генпрокуратура спробувала «наїхати» на НАБУ
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований