26 квітня 2024, п’ятниця

Екс-губернатора Кіровоградщини звинуватили в корупції. Він спростовує (Відео)

Учора, в штабі Самооборони Майдану в Кіровоградській області відбулася прес-конференція, під час якої громадський активіст Ігор Ковтуненко оприлюднив, як він стверджує, докази причетності колошнього голови Кіровоградської ОДА, а нині кандидата в народні депутати по 99 ОВО (м. Кіровоград) Олександра Петіка. Про це повідомляє Златопіль.
Як заявив під час прес-конференції Ігор Ковтуненко, докази “дотичної причетності” Петіка до корупційної схеми очевидні:
– У квітні цього року дехто Синиця (помічник тоді губернатора Петіка) звернувся до головного інженера Побужського феронікелевого комбінату з вимогою виділяти щомісяця певну суму коштів партії “Свобода” на розвиток партії, проведення тодішніх президентських виборів і так далі. Не отримавши ніякого “позитивного” підтвердження про “співпрацю” з комбінату, “народився” лист нібито від жителів Побужжя з прізвищами Костенко, Труш і Гірник на народного депутата Ханенка.
У листі, як стверджує Ковтуненко, йшлося про те, як негативно впливає комбінат на екологічну ситуацію в селищі і районі. Після цього на ім’я губернатора послідував депутатський запит з проханням розібратися в ситуації з порушенням екологічного законодавства.
– Далі, відповідно, – говорить Ігор Ковтуненко, – Олександр Владиславович спустив постанову про проведення перевірок на екологічну інспекцію і санепідемстанцію. 
На жаль, активіст не зміг продемонструвати журналістам саме депутатське звернення Ханенка і розпорядження Петіка про перевірки, однак запевнив, що має запис телефонної розмови з представниками санепідемстанції.
– Завод, коли зрозумів, що почався пресинг, – коментує Ковтуненко, – почав цікавитися тими людьми, які написали звернення. От є довідка: Державна екологічна інспекція запитувала голову смт. Побузьке з приводу місця проживання цих людей, щоб включити їх в комісію. Як виявилося, за вказаною адресою розташоване нежитлове приміщення магазину. Другий нюанс: ці люди (Костенко та Труш) потім написали листа на голову екологічної інспекції, в якому повідомили, що скарги Ханенку не писали і попросили вважати її анонімкою.
Як стверджує активіст, Петік і Синиця як “молода команда” таким способом показали навіщо вони сюди були прислані.
{youtube}v=2v-p1W6Fo_A{/youtube}
– Це лише один факт, який нам удалося вивести в більш-менш юридичну площину, – говорить Ігор Ковтуненко, – Таких фактів було мільйони, але говорити про них не будемо, щоб не вдаватися до пліток. 
Серед доказів, що за чутками стоять реальні справи, активіст назвав ситуацію з “Велтою” та Немиировським, якого взяли на хабарі не так давно.
У той же день кореспондентові Златополя удалося отримати коментар від самого фігуранта “корупційного скандалу” Олександра Петіка. Як зазначив колишній голова Кіровоградської облдержадміністрації, звинувачення Ковтуненка є цілковитою нісенітницею.
– Я так розумію, що людина (Ковтуненко – Златопіль) спеціалізується на поширенні чуток. – Зазначив Петік. – Спростовую: ніякого відношення до феронікелевого комбінату я не маю. А перевіряти комбінат по-справжньому почав прокурор, який прийшов сюди і знайшов там великі зловживання, але це вже було після того, як був виданий указ про звільнення мене з посади голови ОДА.
Як зазначив Олександр Петік, так безпідставно можна звинуватити кожну особу. Якщо ж Ковтуненку відомі факти, то нехай звертається до міліції із заявою про злочин.
{youtube}v=5Kp9ry1jU64{/youtube}
 
Екс-губернатора Кіровоградщини звинуватили в корупції. Він спростовує (Відео)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований