08 травня 2024, середа

У Кропивницькому ліквідували конвертаційний центр на 200 мільйонів (ФОТО)

У Кропивницькому податківці ліквідували конвертаційний центр, оборот коштів якого за півроку склав близько 200 мільйонів гривень. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Через незаконну діяльність організації, завдані збитки державі обраховуються в десятках мільйонів.
Свої послуги  угрупування надавало на території Кіровоградької, Одеської та Київської областей. Здебільшого, ними користувались невеликі фермерські господарства та одноосібники. 
Зловмисники за готівкові кошти без оподаткування закуповували у хліборобів зерно. За документами ж, через підставні фірми, начебто закуповували різного роду імпортні товари, фрукти, та обладнання, а потім примудрялись зернотрейдерам, вже напівлегально, продавати придбане у фермерів зерно. 
Таке оготівковування здійснювали через маніпулювання податковими кредитами з ПДВ.
За наявною у податківців інфрмацією про схему, в діяльності центру були задіяні близько 15 осіб. Затримання відбулось прямо в центрі міста на площі Богдана Хмельницького. Одразу після того, як учасники схеми зняли в банку кошти. Тепер, у слідчих є питання і до працівників банку, які після закриття каси, о шостій вечора без інкасаторського супроводу, просто в спортивні сумки передали близько двох мільйонів гривень. 
[widgetkit id=1344]
Під час проведення перших обшуків було виявлено готівку у вітчизняній та американській валюті, карабін типу «сайга», печатки фіктивних фірм, та чорнову бухгалтерію. 
Податківці закликають законно сплачувати податки і не користуватись послугами подібних організацій. 
У Кропивницькому ліквідували конвертаційний центр на 200 мільйонів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований