30 квітня 2024, вівторок

Син екс-працівника ДАІ став першим, кого затримали патрульні у нетверезому стані за кермом

Апеляційний суд Кіровоградської області розглянув апеляцію на рішення Ленінського районного суду стосовно Богдана Якубовського, сина екс-працівника ДАІ, якого визнали винним у тому, що він керував автомобілем в стані алкогольного сп`яніння. Про це пише Гречка.
За версією Якубовського, 28 квітня близько опівночі він в компанії молодих людей сидів за кермом автомобіля, припаркованому по вул. Архангельська, 31. Під`їхала поліція і стала вимагати у нього документи, мовляв це авто в орієнтуванні.
«Я відмовився пред`явити документи, бо не керував автівкою, а просто сидів на місці водія. Ми відпочивали того вечора, слухали музику то ж я трохи випив, але поруч на пасажирському сидінні перебував водій, який був абсолютно тверезий. Автомобіль просто стояв, нікуди не їхав. Ми чекали на мого батька, який мав забрати авто, – розповів . – Мені почали погрожувати, що якщо не вийду, то мені поб`ють вікна. Я вийшов. Мені заламали руки, вділи наручники. Доставили в міськвідділ».
Хлопець запевняє, що написав купу скарг на дії поліції, але жодну з них не взяли до уваги. Лише під ранок йому запропонували пройти обстеження на вміст алкоголю в крові, але той відмовився. Після описаних подій Якубовський зняв «побої» – забій коліна та синці від наручників. Хлопець стверджує – все це – справа рук поліцейських. Окрім того, Якубовський запевняє, що з того авто його батька постійно зупиняють патрульні, він припускає, що це може бути зведенням рахунків та пов`язано з тим, що його батько колишній працівник ДАІ.
«Мені прикро, що на мені зривають всю цю злобу, адже правил дорожнього руху я не порушую», – каже Богдан.
У правоохоронців своя версія подій, в яку і повірив суд першої інстанції та апеляційний суд Кіровоградської області.
«Це було перше наше чергування вночі після присяги. Ми отримали орієнтування, що від ТЦ «Копілка» від`їхав автомобіль марки «Шкода» зеленого кольору, водій якого, ймовірно, знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Також нам вказали номерний знак автомобіля. Коли ми побачили це авто, то подали йому світловий сигнал червоними маячками, водій не відреагував і не зупинився. Двічі ми подали сигнал «кряколкою» і після цього реакції не було. Зрештою, коли через гучномовець ми звернулись до водія автомобіля з вимогою зупинитися, автомобіль припар кувався по вул. Червоногвардійській, – розповідає інспектор патрульної поліції міста Кропивницького Микола Сульжук. – Коли я підійшов до авто, його водій курив та мав явні ознаки алкогольного сп`яніння: червоне обличчя, тремтячі руки та різький запах алкоголю з рота. Він вийшов з авто і почав йти у невідомому напрямку. Ми тричі попросили його зупинитися та пред`явити документи. Чоловік ні як не реагував, документів не пред`являв, зрештою ми доставили його до відділку поліції. Рук ніхто йому не заламував, під колінку не бив, як заявляє порушник. Вже у відділку водій «Шкоди» відмовився в присутності адвоката та свідків проходити обстеження на приладі «Драгер» також відмовився проїхати до спеціалізованого медичного закладу».
Поліцейський пригадує, що батько юнака з`явився вже у відділку та повідомив, що сам забере автомобіль. Свідок показав, що вони їхали з кафе разом з Якубовським, і саме останній перебував за кермом.
Захисник Якубовського зауважила на грубих порушеннях при складанні протоколу. Також зауважила, що її підопічного було затримано лише в 1.20, запропонували пройти йому огляд на стань алкогольного сп'яніння лише о 4-й ранку. Тому, на думку захисника, справу слід закрити, а її підзахисного визнати невинуватим.
Заслухавши всі сторони, апеляційний суд області постановив: залишити рішення суду першої інстанції без змін.
Таким чином, Богдан Якубовський, син екс-працівника ДАІ, став першим порушником від часу створення патрульної поліції в місті Кропивницькому, чия вина була доведена в суді за 130-ю статтею. Якубовський сплатить 3400 гривень штрафу. Своєї вини Богдан Якубовський не визнав.
 
Син екс-працівника ДАІ став першим, кого затримали патрульні у нетверезому стані за кермом
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований