24 квітня 2024, середа

На Кіровоградщині конкурент жорстоко побив голову сільради (ФОТО)

На Кіровоградщині колишній голова сільської ради, що програв минулі вибори, жорстоко побив нинішнього очільника села. Через отримані травми, чоловік 15 днів провів у лікарні, передає Златопіль.
Інцидент трапився ще 16 серпня цього року в адміністративному приміщенні Клинівської сільської ради Голованівського району. Як розповідає сам постраждалий, нинішній сільський голова Петро Риковський,  його конкурент, що програв вибори на посаду голови, прямо в кабінеті наніс йому тяжкі ушкодження, з якими Риковський потрапив до лікарні.
– 16 серпня о  8.30 ранку, біля приміщення  сільради колишній сільський голова Дмитро Горячковський, в присутності  працівників сільської ради, почав дорікати мені з приводу графіку виходу на роботу. Нецензурною лайкою став ображати мене, що я невчасно з’явився на роботу, погрожуючи повідомити голову райдержадміністрації.  Я відповів йому,  що сільський голова  має ненормований робочий день,  що  по дорозі на роботу  можуть виникнути суттєві ситуації, які потребують негайного вирішення. Тому доповідати на вулиці про  про моє затримання я  не став. На це він запитав: «То що будемо на дворі розбиратися?». Я запросив його до кабінету. У  кабінеті горячковський в грубій формі почав вимагати журнал особистого прийому громадян, мотивуючи, чи я зафіксував звернення про те, що по вулиці, де він проживає, не горить вуличне освітлення. Я йому  відповів, що  письмових звернень від мешканців цієї вулиці не надходило та запропонував йому написати заяву. Звернув його увагу на те, що для обслуговування вуличного освітлення повинен бути укладений договір на обслуговування, який він мав би укласти, коли був на посаді сільського голови. Після чого Горячковський став брутально  поводитись, ображаючи  мене нецензурними словами. Я попередив  його, щоб припинив ображати. Незважаючи на попередження, він цинічно, впритул приблизився до мого обличчя, продовжуючи мене ображати. Двері мого кабінету та кабінету працівників сільської ради були відкриті, тому всі чули цю лайку. Щоб не провокувати подальший конфлікт, я відштовхнув його, щоб вийти з кабінету та раптом отримав два удари в голову, втративши на незначний час свідомість. Прийшовши до тями, захищаючись від подальших побоїв, я спробував заблокувати його руки. У цей час збіглись працівники сільської ради та, розборонивши, вивели його з кабінету. Мені надали  необхідну допомогу, витираючи кров з мого обличчя. 
За словами нинішнього голови сільради, після інциденту він одразу звернувся у лікарську амбулаторію, аби зафіксувати нанесенні тілесні ушкодження, на що отримав відповідь, що вони не мають таких повноважень. Фельдшер надала постраждалому необхідну медичну допомогу і на нступний день він поїхав у районний відділ  поліції, де написав заяву на відкриття кримінальної справи за фактом нанесення тілесних ушкоджень на робочому місці.  
– Я почував себе дуже погано, паморочилась  та дуже  боліла голова, і тому поїхав до Голованівської районної лікарні.  Хірург, оглянувши мене, негайно госпіталізував з  діагнозом струсу мозку, гематомою лівої частини обличчя, значними садинами носа,  переносиці та обличчя. По 31  серпня  2016 року  знаходився на стаціонарному лікуванні. 
За словами голови сільради, не зважаючи на те, що було написано заяву до поліції, а сам він на 15 днів потрапив на лікарняне ліжко, за цей час до нього жодного разу не зверталися працівники поліції і, по-суті, слідчі дії органами поліції не проводились.
У поліції інформацію про відсутність роботи з цього питання спростовують. Як повідомили Златополю в секторі комунікації ГУ НП в Кіровоградській області, 18 серпня до Голованівського райвідділу поліції звернувся громадянин з заявою про побиття. За даним фактом було віддкрито кримінальне провадження за статтею 125 (частина перша) Кримінального кодексу України. Нараз досудове слідство триває – було опитано свідків та усіх причетних до справи, до матеріалів кримінального провадження додано історію хвороби потерпілого. На даний момент обидві сторони конфлікту запрошено до Голованівського райвідділу поліції на розмову. Найближчим часом буде вирішено подальшу долю даного кримінального провадження.  
Разом з тим, як розповідають односельчани, конкурент нинішнього сільського голови, пан Горячковський, був сільським головою 12 років і за цей час відзначився суворим норовом – неодноразово бив і принижував громадян, у  тому числі і жінок. От тільки називати свої імена односельчани журналістам бояться – побоюються розправи.
На Кіровоградщині конкурент жорстоко побив голову сільради (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований