05 травня 2024, неділя

Олександрійські журналісти заявили про тиск з боку влади

Олександрійські журналісти заявили про тиск з боку міського голови Степана Цапюка, який розпорядився перевірити доходи працівників ЗМІ, пише Моя Олександрія.
Про це йдеться в зверненні Олександрійської територіальної організації НСЖУ. Звернення прийняли на засіданні бюро організації сьогодні, 16 вересня.
Як зазначається в тексті звернення, незаконні перевірки – це спосіб пресингу журналістів за виконання професійних обов'язків. На такі дії повинні реагувати правоохоронні органи.
Крім цього, журналісти попереджають чіновніків усіх рівнів, кому належить виконувати доручення мера  про відповідальність за незаконне розголошення персональних даних та конфіденційної інформації.
Також журналісти просять мера, депутітов, членів виконавчого комітету взяти до уваги,  що вони є публічнімі особами, відкриті для критики и повінні чути різні точки зору.
В кінці документа звучить звернення до правоохоронних органів, з проханням дати правову оцінку діям міської влади та запобігти в подальшому порушенням закону.
Крім того, присутні обговорили заяву єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа про вступ в НСЖУ і відмовили йому. Причинами відмови послужили небажання бачити в органах НСЖУ представників культу і влади, а також поділ журналістів на "своїх" і "чужих" при проведенні прес – конференцій єпархії , що не прикрашає професію і сприяє розколу журналістського середовища. Крім цього, Боголеп дозволяє собі не толерантне ставлення до інших точок зору.
 
Нагадаємо, Цапюк хвилюється, що місцеві журналісти отримують мільйони.
Олександрійські журналісти заявили про тиск з боку влади
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований